Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași

Nicu Stan 26.10.2021, 13:20
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași

Experții în reparații au anunțat ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Foarte mulți români s-au trezit în această situație, și foarte mulți nu au ajuns cu telefonul la reparație, pentru că au știut din timp ce să facă. În cazul în care ți-a căzut telefonul în apă trebuie să urmezi niște pași, astfel încât recuperarea telefonului va fi totală, fără a necesita vreun cost.

Ce trebuie să faci cât mai repede dacă ți-ai scăpat telefonul în apă. Care sunt pașii de urmat

Cei care și-au scăpat telefonul în apă trebuie să știe că totul se poate remedia dacă se urmează niște pași anume. Astfel, telefonul nu va necesita niciun fel de reparație.

Dacă tocmai ți-ai scăpat telefonul în apă, nu trebuie să te panichezi, pentru că asta nu înseamnă neapărat că telefonul nu va necesita reparație sau că va trebuie să cumperi unul nou. Dacă acționezi rapid tefefonul nu va avea nevoie de reparație. Iată, așadar, ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă.

Ce faci cand ti-ai scapat telefonul in apa
Ce faci cand ti-ai scapat telefonul in apa

Ce trebuie să faci după ce ți-ai scăpat telefonul în apă

-În primul rând trebuie să scoți cât mai repede telefonul căzut în apă. Telefonul căzut în apă nu trebuie încărcat imediat, pentru că riști să te electrocutezi. Dacă telefonul a căzut în apă în timp ce se încarcă acesta trebuie scos imediat din priză.

-De asemenea, telefonul căzut în apă trebuie închis de urgență. Astfel, se evită un scurtcircuit, iar apoi telefonul se ține în poziția verticală.

Telefonului scăpat în apă i se scoate imediat bateria

-După asta, telefonului care a căzut în apă se deschide și i se scoate bateria (dacă este posibil acest lucru), cartela SIM și cardul de memorie, care trebuie uscate rapid, separat. În cazul telefoanelor la care bateria nu poate fi scoasă, telefonul căzut în apă trebuie să rămână fără celelalte componente.

-Următorul pas este ștergerea telefonului căzut în apă cu o lavetă moale, însă trebuie acționat ușor pentru a nu băga apă în orificiile aparatului.

Cum se îndepărtează, de fapt, apa din telefon

-Mai departe, după ce ai îndepărtat excesul de apă de pe suprafața telefonului căzut în apă, ca să nu ajungi cu telefonul la reparație, trebuie să usuci telefonul. Această operațiune poate fi făcută cu un aspirator de mână pentru a absorbi eficient apa pătrunsă în părțile mai greu accesibile, însă, trebuie să fii atent să nu zgârii display-ul telefonului.

-După toți acești pași, pentru a nu ajunge la reparație cu telefonul, acesta se așează într-o pungă cu fermoar sau o cutie care se închide ermetic, alături de câteva pliculețe de gel de silice (biluțele care se găsesc în pliculețele care vin cu încălțămintea). De asemenea, un ultim pas este acela de a nu se reporni telefonul între 48 și 72 de ore.

După ce s-a uscat complet, telefonul este bun de utilizat

După acești pași, telefonului i se adaugă bateria, cardul de memorie, SIM-ul, după care se pornește.

De asemenea, experții în reparație telefon au făcut o listă și cu ce nu trebuie să faci dacă ai scăpat telefonul în apă.

Ce să nu faci după ce ai scăpat telefonul în apă

-nu se accesează meniul telefonului care a fost scăpat în apă
-telefonul care a fost scăpat în apă nu se scutură, deoarece în acest fel apa poate pătrunde mai bine și astfel se ajunge la reparație telefon
-în plus, nu se recomandă uscarea telefonului căzut în apă cu uscătorul de păr, pentru că apa va fi împinsă în aparat mai mult, iar aerul cald poate afecta unele componente.
-sub nici formă telefonul scăpat în apă nu se pune la cuptor
-telefonul scăpat în apă nu se pune nici la congelator
-experții spun să nu se pună telefonul scăpat în apă într-un vas cu orez. Acesta nu abosarbe la fel de mult lichid precum gelul de silice, cușcușul sau ovăzul.

Urmăriți Impact.ro și pe