Ce trebuie să eviți când mergi la munte. Mulți români fac greșelile acestea

Elena Avramescu 13.12.2021, 09:56
Ce trebuie să eviți când mergi la munte. Mulți români fac greșelile acestea

Muntele poate să fie extrem de periculos atunci când nu sunt respectate niște reguli de bază. Astfel că turiştii sunt ibligați să se echipeze corespunzător şi să urmeze numai traseele marcate. Traseele pe munte sunt ceva extraordinar, pe care mulți oameni le încearcă de-a lungul timpului. Însă cine nu are grijă poate să tranforme o frumoasă aventură într-un adevărat coșmar.

Greșelile făcute de turiști la munte

Acest lucru se întâmplă atunci când nu sunt respectate regulile muntelui, extrem de vitale pentru toți turiștii. În acest sens, salvamontiştii braşoveni țin să amintească câteva reguli de bază, care îi pot feri pe turişti de micile accidente şi astfel le pot asigura o vacanţă sau un weekend cu amintiri plăcute.

Turiştilor care doresc să facă drumeţii, le recomandăm să se echipeze corespunzător, cu încălţări adecvate, deoarece, la acest moment, pe traseele din zona staţiunii Poiana Braşov, pot întâlni zone de zăpadă, iar, unde aceasta este topită, pământul îmbibat de apă face ca aderenţa să fie foarte scăzuta.

Totodată, îi atenţionăm asupra pericolelor cărora se expun în momentul în care părăsesc poteca marcată şi aleg scurtături sau secţiuni neamenajate, au notat salvamontiştii.

Greselile facute de turisti la munte
Turisti la munte

Pe lângă toate acestea, cele mai comune cauze ale accidentelor pe munte sunt echipamentul neadecvat, precum şi abaterea de la traseele marcate, mai spun salvamontiştii. O altă greşeală vitală, în special în această perioadă în care se întunecă extrem de devreme, este lipsa completă a unei surse de lumină.

În cursul zilei de sâmbătă, 11 decembrie, datorită echipamentului inadecvat, o persoană a alunecat astfel că a suferit un traumatism la glezna unui picior. Se pare că acesta se afla într-o zonă nemarcată, o bretea ce face legătura între Drumul Vechi şi Drumul Forestier, ambele făcând legătura între Braşov şi Poiana Braşov.

Urmăriți Impact.ro și pe