Ce super vedetă româncă este plină de datorii de pandemie. Datorează sute mii de euro pentru afacerea cu apă minerală

Andreea Bisinicu 26.10.2020, 09:10
Ce super vedetă româncă este plină de datorii de pandemie. Datorează sute mii de euro pentru afacerea cu apă minerală

Ce super vedetă româncă este plină de datorii de pandemie. Datorează sute mii de euro pentru afacerea cu apă minerală. Ai ghicit despre cine este vorba? Mega-vedetă din România, îngropată în datorii de pandemie. Câte sute mii de euro datorează pentru afacerea cu apă minerală.

Ce super vedetă româncă este plină de datorii de pandemie

Deși pare greu de crezut, este vorba despre Niculina Stoican. Interpreta de muzică populară nu are o situație tocmai roz. Afacerea ei cu apa minerală nu merge atât de bine, iar pandemia de coronavirus a lăsat-o cu foarte multe datorii.

Acum mai bine de 10 ani, interpreta de muzică populară a investit bani într-o afacere care să asigure viitorul ei și al familiei sale. Astfel, s-a decis să pună bazele unei fabrici de apă minerală și alte ape îmbuteliate în Prejna, satul din Mehedinți în care a copilărit.

În 2012 a reușit să obțină aproximativ 75.000 de euro pe fonduri europene, nerambursabile, prin programul „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea micro-întreprinderilor”, cu care a reușit să cumpere echipamente speciale de ultimă generație.

Afacerea nu a mers, însă, conform așteptărilor sale, reușind să adune datorii substanțiale de-a lungul anilor. Astfel, conform bilanțului depus în 2020, firma în care este asociată împreună cu soțul ei a avut încasări de 411.162 lei, un profit de 5.023 lei și datorii record: 1.873.464 lei, adică aproximativ 400.000 de euro, notează cei de la Playtech.

Afacerea Niculinei Stoican a dat faliment, din cauza pandemiei de coronavirus
Afacerea Niculinei Stoican a dat faliment, din cauza pandemiei de coronavirus

Din cauza pandemiei, afacerea ei a dat faliment

Conform datelor oficiale, firma Niculinei Stoican nu a mers încă de la început. Astfel, în perioada 2010-2017, compania a avut încasări de 1.295.476 (300.000 euro) și datorii aproape triple: 800.000 euro.

Acum un an, prin 2019, lucrurile păreau să se redrese. Artista plătise o parte din restanțe și lucrurile păreau că merg în direcția bună. Însă, pandemia de coronavirus din 2020 i-a dat cu totul planurile peste cap și a adus-o în pragul falimentului.

Din păcate, aceasta nu este singura greutate prin care a trebuit să treacă artista. În 2014, Vasile Stănescu, soțul interpretei de muzică populară, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, împreună cu alte 11 persoane.

Motivul a fost obținerea ilegală de rambursări de TVA, în valoare de 13,6 milioane lei. Soțul Niculinei Stoican a fost eliberat doi ani mai târziu, iar de atunci s-a retras din lumea afacerilor și din viața publică. Acum petrece mai mult timp alături de familie.

„Soțul meu a stat acolo aproape 3 ani și, când s-a întors, viața noastră a luat-o de la capăt. Cred că am făcut față cu demnitate la toată situația asta. Viața noastră a fost întreruptă de nedreptăți. Eu și soțul meu am învățat să retrăim această viață care ne-a fost întreruptă. Eu am trecut prin momente foarte grele, am făcut depresie, atacuri de panică. Am avut multe griji, dar am încercat să nu-i împovărez pe ceilalți cu ele”, declara Niculina Stoican în 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe