Ce suferință cumplită ascunde Regina Consoartă. Boala de care au murit mama și bunica ar putea fi moștenită de Camilla

Ana Anitoiu 23.09.2022, 09:18
Ce suferință cumplită ascunde Regina Consoartă. Boala de care au murit mama și bunica ar putea fi moștenită de Camilla

Regina Consoartă ar ascunde o suferință cumplită. Boala din cauza căreia au murit mama și bunica ei ar putea fi moștenită de Camilla, soția Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ce boală ar fi moștenit Regina Consoartă

Regina Consoartă, Camilla, în vârstă de 75 de ani, a fost menționată de Regele Charles al III-lea în primul său discurs. Monarhul a spus că se bazează pe sprijinul scumpei sale soții în asumarea rolului de suveran al Regatului Unit, după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a, a decedat, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Camilla ar avea o problemă de sănătate pe care ar fi moștenit-o de la mama și de la bunica ei, care au murit din cauza acestei afecțiuni, despre care medicii nu cunoșteau foarte multe detalii la acea vreme. Mama ei, Rosalind Shand, a decedat în 1994, la vârsta de 72 de ani, suferind de osteoporoză.

Osteoporoza este o afecțiune ce slăbește oasele până când acestea se pot rupe foarte ușor. Fracturile pot fi cauzate chiar și de o tuse sau de ciocnirea ușoară de ceva, ba chiar și de statul în picioare sau mersul pe jos.

Ce suferinta cumplita ascunde Regina Consoarta
Regina Consoarta Camilla si Regele Charles al III-lea

Camilla, despre mama ei: „Am văzut-o murind încet, în agonie”

Camilla Parker Bowles, așa cum era cunoscută la începutul relației sale cu Charles, a povestit la un moment dat că și-a văzut mama murind încet, în agonie, din cauza osteoporozei. Rosalind Shand ajunsese să piardă aproximativ 20 de centimetri în înălțime și să fie atât de aplecată, încât nu mai putea digera corect mâncarea.

„În ultimii ani, nu putea să respire fără oxigen… Cred că calitatea vieții ei a devenit atât de sumbră, iar suferința ei atât de insuportabilă, încât a renunțat pur și simplu la luptă și și-a pierdut dorința de a trăi”, a scris Camilla, pe atunci ducesă de Cornwall, într-un articol din 2011.

De asemenea, soția Regelui Charles al III-lea a povestit că mama ei țipa uneori de durere atunci când se mișca sau o atingea cineva și că i s-a rupt o coastă atunci când o prietenă de-ale ei a îmbrățișat-o. La acea vreme, nu existau suficiente informații despre această boală.

Care sunt factorii de risc de apariție a bolii de care ar suferi Camilla

Deși poate apărea la orice vârstă, această boală este mai des întâlnită la adulții în vârstă, în special la femei. Cele mai frecvent afectate oase sunt coastele, șoldurile și oasele de la încheieturi și coloana vertebrală.

Osteoporoza este o boală ce se transmite în familie, deși Regina Consoartă Camilla nu a declarat dacă are sau nu această afecțiune. Însă, ea este președinta Societății Regale de Osteoporoză, o organizație caritabilă din Regatul Unit ce crește gradul de conștientizare cu privire la această problemă de sănătate.

Factori de risc pentru osteoporoză mai sunt și fumatul, alimentația necorespunzătoare și lipsa activității fizice. Stadiile incipiente ale osteoporozei, ce apare mai des în rândul femeilor în vârstă decât în rândul bărbaților, nu provoacă niciun simptom. Însă, printre simptomele timpurii se pot număra: retragerea gingiilor, slăbirea forței de prindere și unghiile slabe și casante.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...