Ce studii are și ce avere a strâns Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. Ce a făcut acesta până să ajungă la conducere

Rădulescu Valentin 30.08.2020, 12:14
Ce studii are și ce avere a strâns Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. Ce a făcut acesta până să ajungă la conducere

Liviu Vasilescu este șeful Poliției Române și a fost acuzat de foarte mulți oameni pentru că s-a întâlnit ”pe ascuns” cu membrii clanului Duduianu. În urma acestui eveniment, autoritățile au susținut că a procedat corect iar totul a făcut parte dintr-un plan. Cum a ajuns acesta în postura de șef al Poliției Române și ce studii are?

Studiile pe care le are Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române

Liviu Vasilescu, cel care a recunoscut că s-a întâlnit noaptea cu membrii clanului Duduianu, este în postura de șef al Poliției Române din luna august a anului 2019. Acesta a fost numit în funcția de inspector general de premierul de la aceea vreme, Viorica Dăncilă, după ce fostul șef fusese demis în urma gestionării proaste a cazului Caracal. Pe atunci, chestorul Liviu Vasilescu conducea Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Potrivit CV-ului publicat pe politiaromana.ro, actualul șef al Poliției Române are o bună specializare pe domeniu. Acesta a făcut specializare în anul 1993 la Centrul de Studii Postuniversitare, după care în anul 1995 a absolvit Academia Internațională a Forțelor de Ordine I.L.E.A – F.B.I, obținând diploma de ”Managementul activităților polițienești în combaterea crimei organizate”. În anul 1999, Liviu Vasilescu a făcut Academia de Poliție „AI. I . Cuza”, de unde a ieșit cu diploma de absolvire ”Studii postuniversitare de lungă durată”.

Ce studii are și ce avere a strâns Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. Ce a făcut acesta până să ajungă la conducere
Sursă Foto: Octav Ganea/INQUAM

Ce avere are șeful Poliției Române?

Potrivit ultimei declarații de avere pe care a depus-o Liviu Vasilescu în septembrie 2019, atât el cât și soția sa dețin un apartament de 100 mp în București și o casă de vacanță de aproape 300 mp în Vâlcea. Acolo soții Vasilescu au și două terenuri, unul agricol cu o suprafață de 4.700 mp și unul intravilan de 640 mp.

În ceea ce privește suma banilor, acesta a declarat că deține o avere de 32.316 lei, iar soția sa deține un depozit de 51.959 lei. De asemenea, fiica lor are în cont 38.342 lei și 4.002 de euro. Potrivit declarației de avere, anul trecut nu aveau credite la bancă și nici datorii, iar veniturile lor sunt formate doar din salarii.

Urmăriți Impact.ro și pe