Ce studii are Gheorghe Hagi. Puțini știu detaliul din tinerețea lui. „Regele” împlinește 58 de ani

Beatrice Dumitru 05.02.2023, 13:12
Ce studii are Gheorghe Hagi. Puțini știu detaliul din tinerețea lui. „Regele” împlinește 58 de ani

Gheorghe Hagi sau „Regele” fotbalului românesc, așa cum este numit, a împlinit astăzi 58 de ani. El va rămâne pentru totdeauna în inimile suprtorilor români după momentele magice oferite la Campionatul Mondial din SUA, în 1994, când naționala Românie a reușit cea mai mare performanță din istoria sa: calificare în sferturile de finală. Dar puțină lume știe ce studii are, de fapt, Gheorghe Hagi.

Ce a studiat Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi este, probabil, cel mai bun fotbalist al României din toate timpurile, iar prestațiile magistrale, golurile marcate sub tricolor sau nopțile magice de la Campionatul Mondial din 1994, toate au făcut milioane de români fericiți și l-au transformat pe acesta intr-un idol.

„Regele” fotbalului românesc, care stăzi a împlinit 58 de ani, a jucat la națională în perioada 1983-2000 și a bifat 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time. Dar puțini știu ce studii are, de fapt, Gheorghe Hagi. Chiar dacă s-a dedicat total fotbalului, fostul decar al naționalei a absolvit și ASE-ul.

Ce studii are Gheorghe Hagi. Puțini știu detaliul din tinerețea lui. „Regele” împlinește 58 de ani
Gheorghe Hagi a âmplinit azi 58 de ani.

Carieră de vis pentru Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982, apoi a urmat transferul la Sportul Stundențesc și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat în Supercupa Europei, în 1987, marcând singurul gol al partidei cu Dinamo Kiev. De-a lungul carierei, „Regele” a jucat la două dintre cele mai mari formații din lume: Barcelona și Real Madrid, care a plătit pentru el patru milioane de dolari în 1990.

Cea mai bună perioadă din cariera lui Gheorghe Hagi a fost la Galatasaray, echipă pentru care a evoluat în perioada 1996-2001, jucând în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile. Alături de formația din Turcia a câștigat patru titluri de campion,  două Cupe, Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Golul său marcat în meciul cu Argentina, în optimile Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...