Ce studii are Cristian Tudor Popescu. Puțini știu care este, de fapt, meseria de bază a cunoscutului jurnalist

Redacția IMPACT 23.05.2020, 16:07
Ce studii are Cristian Tudor Popescu. Puțini știu care este, de fapt, meseria de bază a cunoscutului jurnalist

Cristian Tudor Popescu a devenit cunoscut opiniei publice ca jurnalist, însă puțini știu care este meseria de bază a acestuia. Un alt lucru mai puțin cunoscut despre gazetarul care a devenit cunoscut ca CTP este că acesta nu este numele său real.

Ce meserie de bază are Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul, pe numele său real Cristian Popescu a absolvit în anul 1981 Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, obținând diploma de inginer. Cât despre nume, el și-a adăugat prenumele tatălui, Tudor, în urma unei înțelegeri pe care a făcut-o cu poetul Cristian Popescu care presupunea ca primul dintre cei doi care va publica un text să își păstreze numele, iar celălalt să facă o schimbare care să îi deosebească. Și astfel a apărut CTP.

În anul 1991 CTP face trecerea de la inginer spre jurnalistm angajându-se la cotidianul Adevărul că redactor șef adjunct, post pe care l-a deținut timp de cinci ani. Ulterior, acesta este promovat în funcția de redactor șef. CTP a coordonat simultan și Adevărul literar şi artistic între anii 1996-2000.

cristian tudor popescu, jurnalist, meserie, inginer
Ce meserie de bază are Cristian Tudor Popescu

În anul 2004 demisionează de la cotidianul Adevărul alături de alți 81 de jurnaliști și, împreuna cu Mircea Dinescu, fondează ziarul Gândul, care ulterior a ajuns la Adrian Sârbu, iar acum la Radu Budeanu, fondatorul CanCan și Ciao. În martie 2003, CTP este ales președinte al Clubului Român de Presă, funcție din care demisionează în 2006.

În ceea ce privește viața personală, jurnalistul are activ patru divorțuri. Acum, Cristian Tudor Popescu se iubește cu o femeie care este cu 20 de ani mai tânăr decât el. Din căsniciile eșuate, CTP are doi băieți.

Comentatorul politic a întâmpinat câteva probleme cu fiul său cel mic, atunci când acesta nu a reușit să promiveze examenul de Bacalaureat. În schimb, fiul său cel mare are propria lui firmă de de producție audio-video, pe care a inaugurat-o de curând. În plus, acesta este și membru în două trupe, în care ocupă poziția de toboșar.

Urmăriți Impact.ro și pe