Ce studii are Cătălin Botezatu. Prea puţini ştiu asta despre celebrul designer

Iancu Andreea, Ana Ionescu 20.10.2021, 09:28
Ce studii are Cătălin Botezatu. Prea puţini ştiu asta despre celebrul designer

În plan profesional este unul dintre cei mai apreciați și celebri designeri români, fiind totodată și un burlac după care multe femei suspină. Deși este evident că experiența sa în modă îl face să fie un nume greu de ignorat, părerile sale fiind unele avizate, puțini știu ce studii are la bază Cătălin Botezatu. Cu o viață privată discretă, despre care celebrul designer vorbește foarte rar, anumite aspecte despre creatorul de modă sunt încă un mister.

Cătălin Botezatu, despre ce studii are, de fapt

Creatorul de modă Cătălin Botezatu a debutat în cariera sa în 1984, pe când era un manechin al casei de modă Venus, condusă la acea vreme de Zina Dumitrescu. La doi ani distanță, designerul și-a deschis propria sa casă de modă și astfel a lansat mai multe colecții, printre care și una de lenjerie intimă pentru bărbați. Evoluția lui Botezatu a fost ulterior una fulminantă, cu prezentări de modă în toată lumea. Cele mai mari orașe au fost cucerite de creațiile designerului, în ciuda faptului că, la bază, Cătălin Botezatu are cu totul alte studii decât cele care l-ar putea lega de zona artistică.

Deși este considerat creatorul de modă cu cele mai numeroase premii obținute de-a lungul carierei, Cătălin nu a studiat domeniul modei până mai târziu. Ca elev el a fost extrem de silitor, terminând liceul la un profil de matematică-fizic pentru a-i îndeplini dorința tatălui său de a deveni inginer ca el. Fostul jurat al emisiunii „Bravo, ai stil!” de la Kanal D a fost nevoit să încerce să intre la facultatea de Energetică, perioada adolescenței sale fiind conturată de figura paternă. Cu toate acestea, destinul lui Botezatu s-a legat într-un final de modă, designerul absolvind Institutul European de Modă de la Milano, acolo unde a învățat o parte din tainele meseriei.

Da, am trecut prin toate etapele imbecile, cu treapta întâi, a doua, pe care a trebuit să le iau cu note mari. Am terminat liceul cu 9,90. E adevărat, am fost un tocilar. Am terminat un liceu de matematică-fizică. Am dat admiterea la Energetică, pentru că, fiind înainte de Revoluţie, tatăl meu îşi dorea să plec la Reactorul Nuclear din Canada, să fug efectiv. Aveam nişte relaţii acolo. Asta îşi dorea, să fiu inginer ca şi el, a mărturisit Cătălin Botezatu în urmă cu ceva timp.

Ce studii are Cătălin Botezatu
Designerul Cătălin Botezatu

Designerul a renunțat la proiectul „Bravo, ai stil!”

Deși este extrem de apreciat de public și a fost urmărit de telespectatori în cadrul mai multor sezoane ale emisiunii de stil de la Kanal D, Cătălin Botezatu a luat decizia de a încheia acest proiect, în ciuda dezamăgirii resimțite de fanii săi. Designerul continuă să apară în emisiunea lui Teo Trandafir, unde comentează diferite ținute ale vedetelor, însă se concentrează pe alte proiecte. Totodată, starea de sănătate a creatorului de modă a necesitat mai multă atenție din partea acestuia, Botezatu alegând să se mai menajeze.

Dragii mei, a venit momentul pentru a împărtăși cu voi o decizie pe care am cântărit-o mult, nu a fost o decizie ușoară, însă am hotărât să mă retrag din proiectul Bravo, ai stil!. Voi rămâne în Kanal D, alături de această echipă extraordinară, împreună vom dezvolta alte proiecte de televiziune. Sunt convins că această nouă etapă va reprezenta o provocare, un nou capitol frumos din viața mea și abia aștept să îl împărtășesc și cu voi.

Înainte de tot, vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul vostru, că mi-ați fost și îmi sunteți alături de fiecare dată, în toate proiectele în care sunt implicat. Vă sunt profund recunoscător! Le urez succes colegilor mei în noul sezon „Bravo, ai stil! Celebrities”. Voi reveni cu vești, așa cum v-am obișnuit! Va îmbrățișez pe toți!, a spus Cătălin Botezatu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...