Ce spune Poliţia din Suceava despre profesorul cu masca desenată pe faţă. “Situația este regretabilă”

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 27.03.2021, 14:36
Ce spune Poliţia din Suceava despre profesorul cu masca desenată pe faţă. “Situația este regretabilă”

Ce spune Poliţia din Suceava despre profesorul cu masca desenată pe faţă. Polițiștii au demarat o anchetă care se desfășoară pe mai multe paliere.

Poliția investighează cazul profesorului fără mască de protecție la ora de clasă

Ce spune Poliţia din Suceava despre profesorul cu masca desenată pe faţă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat că este regretabilă situația generată de fotografia care însoțea un comunicat oficial, unde un profesor apare cu o mască desenată pe față.

Situația este regretabilă. La IPJ am dispus verificări de vineri. Facem verificări pe mai multe paliere. La activitatea respectivă s-au făcut fotografii de către organizator – din partea IPJ – de profesori și elevi, peste 100 de imagini fiind centralizate.

Profesorul cu masca desenata
Profesorul cu masca desenata

Chiar poliția a publicat imaginile respective

Am vrut să le promovăm în presă. Dintr-o regretabilă eroare, unele nu erau conforme cu natura activității. Probabil a fost și o greșeală a colegilor. Nu știm dacă e o gafă a unui angajat al Poliției sau o glumă proastă a unui elev“, a spus Ionuț Epureanu la Digi24.

De asemenea, purtătorul IPJ a mai completat că în alte fotografii în care apare profesorul respectiv, acesta purta mască normală de protecție.

Profesorul a purtat mască, dar într-o poză apare fără ea

Aici apare paradoxul, în alte 3 – 4 fotografii, același profesor poartă mască, regulamentar. Luăm în calcul ca la un anumit moment să nu o fi purtat“, a conchis purtătorul IPJ Suceava.

Scandalul a pornit de la faptul că cineva, pentru a ascunde faptul că un cadru didactic nu purta mască în sala în care preda, s-a gândit să i-o deseneze pe calculator. Astfel, mai multe fotografii au fost făcute publice, fiind date presei de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, într-un comunicat oficial.

Comunicatul Poliției trimis către presă

Comunicatul Poliției anunța, ieri, că aproximativ 1.000 de elevi din Suceava au beneficiat de activități de educație juridică și anti-infracțională în cadrul unei serii de acțiuni-maraton desfășurate de către polițiștii ai Biroului Siguranță Școlară din Inspectoratul de Poliție Județean Suceava. Comunicatul era ilustrat de poza respectivă.

Activitățile de educație juridică au fost implementate în licee și colegii de pe raza județului Suceava cu sprijinul directorilor unităților de învățământ și al profesorilor coordonatori, atât în mediul urban cât și în mediul rural în cadrul proiectului Delincvența juvenilă între responsabilitate și decizie inițiat la începutul lunii martie 2021”, se arata în comunicat.

Inspectoratul Școlar face și el o investigație

Pe de altă parte, Inspectorul școlar județean Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că este o regretabil ce s-a întâmplat și că trebuie văzut din ce motiv nu purta masca de protecție cadrul didactic respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe