Ce spune Mioara Roman despre viaţa cu Petre Roman. Ce durere mare: “Nu ştiu cât de îndrăgostit era”

Nicu Stan 12.09.2021, 09:15
Ce spune Mioara Roman despre viaţa cu Petre Roman. Ce durere mare: “Nu ştiu cât de îndrăgostit era”

Mioara Roman a dezvăluit detalii incredibile din căsnicia ei cu fostul premier, Petre Roman. Acesta susține că, datorită funcției pe care o avea în tinerețe, a fost pentru Petre Roman ca un trofeu. Dragostea a urmat după, o dragoste pasională și matură. Toate detaliile din căsnicia celor doi, în articolul de mai jos.

Mioara Roma, dezvăluiri din viața alături de Petre Roman. Ce a însemnat ea pentru fostul premier. ”Am fost pentru el ca un trofeu”

Mioara Roman a dezvăluit că Petre Roman nu a iubit-o încă de la începutul căsătoriei. Petre Roman a vrut-o neapărat pe Mioara Roman de soție datorită statului profesional pe care aceasta îl avea.

Dragostea dintre ei a apărut după, însă a fost o dragoste așa cum și-a dorit Mioara Roman, care deja avea o fetiță, pe Catinca, dintr-o căsătorie scurtă de care a avut parte la 20 de ani. De altfel, tatăl Mioarei Roman a avertizat-o pe aceasta că este prea tânără pentru căsătorie, că la 30 de ani nu o să-i mai placă ce-i place la 20, când a făcut pasul prima dată.

Mioara Roman a fost un trofeu pentru Petre Roman
Mioara Roman a fost un trofeu pentru Petre Roman

Petre Roman, iubirea vieții Mioarei

”A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie.

Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a mai declarat Mioara Roman pentru aceeași sursă.

Cine este Miora Roman, de fapt

Mioara Roman a devenit cunoscută după Revoluție drept femeia puternică din spatele politicianului Petre Roman. Puţini români ştiu, însă, cine este ea cu adevărat şi din ce familie se trage.

”Nu mi-a plă­cut niciodată să ies în faţă. Viaţa mea a fost viaţa unei persoane care venea din­tr-o familie de clasă medie, cu as­pi­raţii mic-burgheze, cu bunici în­vă­ţători şi părinţi profesori şi diplomaţi. Tata, Ion Georgescu, a fost copil de ţă­ran, dar cu studii înalte.

Tatăl Mioarei Roman a deschis mai multe ambasade

A fost ele­vul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Bla­ga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat secretar 1 la Varşovia. Mai târ­ziu, tata a deschis ambasade la Cai­ro, Teheran, Bagdad şi Alger.

La Cluj, a cunoscut-o pe mama, fată de învă­ţă­tor, dintr-o familie cu o situaţie bu­nă, cu trăsură, şaretă, 2000 de oi şi gre­dină de două hectare. Mama l-a ur­mat peste tot, îl ajuta făcând pe se­cre­tara. Eu m-am născut în România, în 1940, când a început războiul, iar şcoa­la am făcut-o în Varşovia, în Egipt, la Lycée Français du Caire, şi apoi în România”, a povestit Mioara Roman într-un interviu acordat scriitorului Ion Coja.

Mioarei Roman (81 de ani) și Petre Roman (75 de ani) au divorțat în 2007, după un mariaj de trei decenii.