Ce spune Florin Cîțu despre alianţa PNL-ului cu PSD. „E un compromis major”

Beatrice Dumitru 15.11.2021, 15:13
Ce spune Florin Cîțu despre alianţa PNL-ului cu PSD. „E un compromis major”

O nouă rundă de negocieri a vut loc între PNL și PSD pentru foarmarea colaliției de guvernare. Înainte de discuții, Florin Cîțu a afirmat că decizia de a face un parteneriat cu social-demoicrații reprezintă un compromis major pe care îl face partidul pe care îl conduce. ”Cei de la USR ne-au închis ușa”, a precizat premierul demis.

Florin Cîțu, despre coaliția de guvernare cu PSD

După destrămarea alianței cu USR și demiterea Guvernului condus de Florin Cîțu prin moțiune de cenzură, PNL a fost nevoit să caute alt partener de guvernare. Și a decis să meargă mai departe cu PSD,  despre care Florin Cîțu afirma în septembrie că este cel mai toxic partid și că nu va face niciodată o alinață cu social-democrații. După schimbarea bruscă de poziție și după negocierile cu PSD, premierul demis a explicat de ce a acceptat această variantă.

Ce spune Florin Cîțu despre alianţa PNL-ului cu PSD.
Florin Cîțu, despre alianța cu PSD.

Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Facem un compromis deja, suntem în negocieri, în discuții pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Național Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români!, a declarat Florin Cîțu înainte unei noi runde de dicuții cu PSD.

„Cei de la USR ne-au închis ușa”

Florin Cîțu a mai precizat că PNL și-a dorit o alianță cu USR, dar formațiunea condusă de Dacian Cioloș a refuzat. „Cei de la USR ne-au închis ușa, au avut niște condiții bizare la care nu au renunțat”, a spus premierul demis.

În aceste condiții, PNL și PSD trebuie să decidă cu ce propunere de premier vor merge la președintele Klaus Iohannis. Președintele liberalilor a specificat că numele propus nu va fi Nicolae Ciucă. Florin Cîțu a vorbit și despre posibilitatea de majorare a pensiilor și alocațiilor de la 1 ianuarie, măsuri cerute de PSD și care ar necesita un buget de 40 de miliarde de lei.

România e în procedură de deficit excesiv. Nu putem să creștem deficitul. Ținem foarte mult să nu crească taxele”, a spus Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe