Ce spune Firea, după ce parcurile din București au fost închise. Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă decizia autorităților

Parcurile din București au fost închise, iar amenzile pot fi usturătoare pentru cei care încalcă legea. Starea de urgență e resimțită în prezent și de locuitorii din Capitală. Din acest motiv, pentru a evita un val și mai mare de îmbolnăvări cu noul virus, au fost impuse noi restricții pentru cetățeni. Mai mult, weekendul trecut, parcurile au fost pline de locuitorii care nu au respectat indicațiile autorităților.

Ce spune Firea, după ce parcurile din București au fost închise

Absolut toate parcurile din Capitală au fost închise, iar decizia vine pentru a limita răspândirea noului virus. De sâmbătă, pe 28 martie, spațiile verzi au devenit interzise pentru locuitori, pentru plimbări sau staționări pe banci. Va fi o acțiune ce se va sancționa cu amenzi, după cum au avertizat atât viceprimarul Capitalei, dar și primarul general Gabriela Firea.

Ce spune Firea, după ce parcurile din București au fost închise. Amenzi usturătoare pentru cei care încalză decizia autorităților

Amenda pentru cei care încalcă legea și se aventurează în parcuri e usturătoare (sursa foto: Inquam Photos)

Cazurile tot mai predominante din întreaga țară de molipsire, chiar și în rândul medicilor și a asistentelor, au dus la măsuri suplimentare. În acest sens, oricine încalcă regula și este prins că se aventurează în vreun parc din Capitală va fi sancționat. Amenzile sunt cuprinse între 100 și 5.000 de lei, după cum a avertizat și viceprimarul Aurelian Bădulescu, potrivit Digi24.ro.

„Sperăm ca oamenii să înțeleagă și recomandarea să fie respectată. La toate intrările din parcuri există semnele vizibile ale acestei interdicții. Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României”, a transmis Bădulescu.

Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă legea

La rândul său, Gabriela Firea a făcut precizări importante legate de subiectul interdicțiilor din parcuri. În urmă cu o săptămână, au fost pline, deși autoritățile și medicii au transmis avertismente grave către cetățeni, cu privire la riscul de îmbolnăvire foarte ridicat. Mulți au ales să nu păstreze distanța socială recomandată. Primarul general al Capitalei a primit diverse apeluri pentru a nu închide parcurile, după cum a dezvăluit într-o intervenție televizată. Au venit din partea cetățenilor, fie a diverselor asociații, care au solicitat ca acestea să rămână deschise pentru a le permite oamenilor să iasă din case.

Decizia de închidere a fost luată atât în privința parcurilor mari, ce se află în administrare Primăriei Capitalei, cât și cele ale primăriilor din sectoare. Au fost închise și anumite spații verzi ce aparțineau de câteva instituții.

„Aceste măsuri sunt luate doar pentru a proteja populația, pentru a veni în sprijinul autorităților din domeniul sănătății”, a transmis Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI