Ce spun ungurii despre Mirel Rădoi. Părerea lor despre naționala noastră

Marian Cărăvan / 11.09.2020, 12:29
Ce spun ungurii despre Mirel Rădoi. Părerea lor despre naționala noastră

Ungurii și-au făcut temele în perspectiva unei posibile întâlniri cu naționala României pentru un loc la EURO 2020. Presa din Ungaria a analizat primele meciuri ale lui Mirel Rădoi la cârma echipei naționale și și-au format o părere despre naționala noastră.

Ce spun ungurii despre Mirel Rădoi, după debutul ca selecționer

Mirel Rădoi a debutat în funcția de selecționer al echipei naționale. România a obținut patru puncte din primele două meciuri din Liga Națiunilor, după 1-1 cu Irlanda de Nord și 3-2 cu Austria. „Tricolorii” sunt lideri în această grupă. Evoluția echipei naționale a României a fost atent monitorizată de presa din Ungaria. Aceasta în contextul în care România și Ungaria se pot întâlni în noiembrie, la Budapesta, în finala play-off-ului pentru EURO 2020. Întâlnirea va fi posibilă dacă România va trece de Islanda, iar Ungaria va învinge Bulgaria.

Jurnaliștii maghiari au analizat prestația „tricolorilor” și au remarcat și câțiva jucători, precum Maxim, Crețu sau Alibec. Jurnaliștii de la Nemzeti Sport au fost impresionați și chiar surprinși de selecționerul Mirel Rădoi, în contextul în care a preferat să convoace în premieră la echipa națională jucători trecuți de 26 de ani.

„Am remarcat două lucruri în primele două meciuri, lipsa de experiență și capacitatea de a se adapta rapid la schimbări. Nu a reușit să învingă Irlanda de Nord, deși a avut un om în plus, apoi a câștigat în Austria. În locul unei întineriri masive, cum era de așteptat, a preferat un alt model. A adus, într-adevăr, 5 jucători noi, dar toți sunt trecuți de 26 de ani. Doar trei au și debutat, cei care joacă constant și bine la echipele de club, Crețu, Burcă și Iancu”, scrie presa din Ungaria.

Ungaria – România, posibilă confruntare pentru EURO 2020

Ungaria și România se pot duela la Budapesta pentru un loc la EURO 2020, turneul final fiind amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Până la posibila întâlnire din luna noiembrie, România are de înfruntat Islanda, în timp ce Ungaria se va duela cu Bulgaria.

În analiza lor, jurnaliștii maghiar ne-au găsit și „minusuri”.

„Cea mai mare problemă este lipsa totală a soluțiilor pentru postul de fundaș dreapta. Cu Irlanda de Nord l-au folosit pe Hanca, care e de fapt mijlocaș, iar în Austria a jucat Burcă, reprofilat din fundaș central”, au mai precizat jurnaliștii de la Nemzeti Sport.

Ungaria a înregistrat o victorie și o înfrângere în primele două meciuri din Liga Națiunilor: 1-0 cu Turcia (deplasare) și 2-3 cu Rusia (acasă).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI