Ce spun colegii despre avocata care a murit în groaznicul accident de la Neptun. Poliția așteaptă ca victimele să-și revină pentru a soluționa cazul

Ana Anitoiu, Ioana Constantin 24.03.2021, 17:19
Ce spun colegii despre avocata care a murit în groaznicul accident de la Neptun. Poliția așteaptă ca victimele să-și revină pentru a soluționa cazul

O avocată a murit într-un accident groaznic ce a avut loc marți, la Neptun. Se îndrepta alături de clientul ei de la instanța din Mangalia, în urma unui proces, către biroul de avocatură pe care îl avea în Eforie. Acum, Poliția așteaptă ca persoanele care au supraviețuit să-și revină pentru a soluționa cazul.

Cum a avut loc accidentul

Avocata, Florina Anghel, în vârstă de 69 de ani, a pierit în accidentul ce a avut loc pe drumul național ce leagă Constanța de Mangalia, în dreptul stațiunii Neptun. Femeia se afla pe scaunul din dreapta șoferului atunci când a avut loc tragedia. La volan era un bărbat în vârstă de 85 de ani care a pierdut controlul mașinii, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un alt autoturism. El și avocata au murit pe loc.

Circumstanțele în care avocata și-a pierdut viața sunt încă necunoscute. Polițiștii așteaptă ca celelalte victime să își revină, să le audieze și să poată face lumină în acest caz. Nu este exclus ca bărbatului aflat la volan să i se fi făcut rău înainte să piardă controlul volanului. Florina Anghel era avocat cu vechime în Baroul Constanța. Își începuse activitatea ca procuror înainte de a intra în 1996 în avocatură.

Ce spun colegii despre avocata care a murit in groaznicul accident de la Neptun. Politia asteapta ca victimele sa-si revina pentru a solutiona cazul
Imagine de la locul accidentului

Ce spun colegii despre avocata care a murit în groaznicul accident de la Năvodari

Colegii avocatei sunt șocați și spun că Florina Anghel era un exemplu de corectitudine, un om loial si de o eleganța deosebită în meseria pe care o practica de zeci de ani. Indiferent de vârstă, puțini sunt cei care nu au cunoscut-o sau nu au auzit despre ea. Unii au lucrat cu ea în diverse dosare, alții au avut-o ca adversar în procesele susținute de-a lungul anilor în sălile instanțelor constănțene. Cu toții însă vorbesc doar la superlativ despre avocată.

“Niciun fel de reproș. Un profesionist foarte bun care dădea atenție dosarelor pe care le instrumenta.  Era documentată, bine pusă la punct deci absolut tot respectul. Și tot respectul și ca persoană. Era echilibrată, un om care gândea înainte să vorbească, avea întotdeauna o vorbă bună iar când nu avea de spus prefera să tacă, iar asta era o calitate. M-a surprins total vestea morții. Cu două zile înainte stătusem de vorbă cu ea și era foarte relaxată destinsă, avea gândurile în ordine, își aștepta ordinea în dosar și nu avea vreun stres sau o problemă, dimpotrivă era într-o perioadă foarte bună a vieții.”,  a spus avocatul Alexandru Niță.

Colegii avocatei care a murit în accident: ”Această veste ne-a devastat”

“Am cunoscut-o în calitatea de procuror și de avocat. Un profesionist foarte bine pregătit, în penal, civil și comercial. Un om corect, un foarte bun coleg loial, corectă. Aprecierea mea este la excepțional. Un coleg care a avut relații excepționale cu toți colegii. Iar ca pregătire profesională mai mult. Își documenta punctul de vedere cu foarte multă muncă. Activitatea noastră este foarte  complexă. Este important să te documentezi și apoi să vorbești. Sunt profund îndurerată de decesul acestei colege, un profesionist de excepție. Toate calitățile pozitive le avea. M-a surprins vestea morții ei, pentru că era o persoană foarte energică. Am văzut-o acum două săptămâni la tribunal și arăta excepțional. Și nu știu să fi fost vreodată bolnavă. Am pierdut o colegă de o mare valoare profesională și colegială.”, a spus și avocata Valerica Zamfir.

”Îmi revin foarte greu după această veste. Era un om de o decență extraordinară, avea o distincție deosebită, un om cald, altruist. Eu fiind mai tânără i-am cerut sfaturile de multe ori, a fost amabilă de fiecare dată. Și pur și simplu această veste ne-a devastat. O vedeam tot timpul și colegii spuneau că nu le vine să creadă. Era un om meticulos. Scria numai de mână, avea o caligrafie perfectă, pur și simplu te atrăgea. Toți avem pe mese filele scrise pe laptop, domnia sa, nu”, a spus și avocata Minodora Ion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...