EXCLUSIV

Ce spun colegii de la spital despre Sorin Oprescu. „Nu l-am mai văzut în acest an”. Gestul făcut în octombrie 2021

Adriana Olaru 15.05.2022, 12:23
Ce spun colegii de la spital despre Sorin Oprescu. „Nu l-am mai văzut în acest an”. Gestul făcut în octombrie 2021

Sorin Oprescu este de negăsit la două zile de când a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare, într-un dosar uriaș cu acuzații grave încă de pe vremea când Oprescu era edilul-șef al Capitalei. Acesta a fost acuzat că lua procent din unele proiecte-mamut de infrastructură din București, că a constituit un grup criminal organizat și că a făcut abuz în serviciu. Deși a fost dat în urmărire generală, oamenii legii nu au reușit nici până acum să repereze zona în care fostul edil s-ar afla.

Iată ce spun colegii de la spital despre Sorin Oprescu

S-au conturat în schimb mai multe ipoteze, se discută despre faptul că fostul primar al Capitalei s-ar fi dus în Austria, acolo unde obișnuia des să își petreacă des vacanțele. O altă ipoteze vehiculată în ultimele ore ar fi că Sorin Oprescu s-ar afla deja pe un alt continent, încercând să scape de pedeaspa cu executare pe care a primit-o. În relitate, nimeni nu știe unde se află, însă șansele să nu fie găsit sunt destul de mici, pentru că oficialii, în astfel de cazuri, colaborează până ajung la cel condamnat.

Elena Udrea, Radu Mazăre, Alina Bica sau Dragoș Săvulescu se numără printre cei care au încercat de-a lungul anilor să scape de condamnările pe care le-au primit în dosare grele ce au zguduit România, cu prejudicii mari și acuzații grave.

Iata ce spun colegii de la spital despre Sorin Oprescu
Iata ce spun colegii de la spital despre Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a ieșit la pensie de șapte luni

Imediat după ce au apărut acuzațiile grave din dosarul lui Sorin Oprescu, acesta s-a refugiat la spital. Mai exact, la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde a lucrat în ultimii ani de după funcția ocupată în fruntea Bucureștiului. Chirug de profesie, Oprescu mergea în fiecare zi la spital și se ocupa de pacienții săi, spunând că, în realitate, nu primăria l-a împlinit, ci chirugia. În ultima vreme, spun sursele noastre, mai colabora cu un medic la spitalul Universitar în ceea ce-i privește pe cei cu diferite afecțiuni care aveau nevoie de ajutorul lui.

„Nu l-am mai văzut la spital deloc anul acesta, înainte îl mai vedeam aici, mă mai întâlneam cu el. Este destul de în vârstă și ce știu eu este că a ieșit la pensie din data de 1 octombrie 2021. Toți anii de după scandalul de la Primărie a fost aici, la spital”, au spus sursele Impact.ro.

Scandalul din jurul condamnării lui Sorin Oprescu a fost prezentat în toată presa, asta pentru că în prima instanța avea o pedeapsă de 5 ani și patru luni, iar la apel a primit 10 ani și opt luni, după ce i s-a schimbat încadrarea. În realitate, Sorin Oprescu ar trebui să execute mult mai puțin din această pedeapsă, pentru că are peste 70 de ani și se reduce automat condamnarea.

Fostul manager al Spitalui Universitar, iubita lui Oprescu

Medicul specialist ATI, Adriana Nica, este de ani buni partenera fostului primar al Capitalei. Deși nu s-au căsătorit niciodată, cei doi trăiesc o povestea de dragoste de multă vreme, însă fără apariții publice controversate sau spumoase. Mai mult, Adriana Nica este și fostul manager al Spitalului Universitar din Capitală, unul dintre cele mai mari și cele mai importante din țară.

După ce s-a întors la spital după scandalul din Primărie, Oprescu a fost și la spital implicat într-un alt scandal, după o verificare făcută de corpul de control al ministrului Sănătății. În cele din urmă, după un proces pe care l-a avut cu spitalul pentru că fusese demis, s-a decis că acesta se poate reîntoarce în funcția de Șef al Secției de Chirurgie a unității medicale.Acum, oamenii legii trebuie să vadă unde a ajuns Sorin Oprescu după condamnarea pe care a primit-o.

Urmăriți Impact.ro și pe