Ce semnifică pătrăţelul colorat de pe pasta de dinţi. Mulţi nici nu îl bagă în seamă, dar e foarte important

Stan Filon 20.01.2022, 14:53
Ce semnifică pătrăţelul colorat de pe pasta de dinţi. Mulţi nici nu îl bagă în seamă, dar e foarte important

Puțini oameni știu ce semnifică pătrăţelul colorat de pe pasta de dinţi. Când cumpărăm un astfel de produs, în general ne uităm la preț, la firma producătoare dar și la ce beneficii are asupra sănătății dinților și gingiilor noastre. Ei bine, de acum încolo trebuie să mai verificăm un aspect, respectiv pătrățelul de pe spatele produsului, deoarece este foarte important.

Iată ce semnifică pătrăţelul colorat de pe pasta de dinţi.

Alegerea unei paste de dinți este o alegere destul de ușoară pentru mulți dintre noi. În cazul în care dentistul nu ne recomandă o anume pastă de dinți, pentru cine știe ce afecțiune dentară, atunci cumpărăm pasta de dinți în funcție de mai mai multe criterii. Unii se uită la marcă, alții la efectele pe care le are aceasta asupra dinților și gingiilor noastre, pe când alții sunt atrași de prețul mai mic.

Scăpăm însă din vedere un aspect foarte important, care se află trecut pe spatele tubului cu pastă de dinți. Dacă ne uităm atent, în josul tubului vom vedea un pătrățel de diferite culori. Acesta poate fi verde, albastru, roșu sau negru. Dar ce reprezintă fiecare culoare? Ei bine, aceasta ne arată substanțele folosite la producerea pastei respective de dinți.

Ce semnifica patratelul colorat de pe pasta de dinti
Ce semnifica patratelul colorat de pe pasta de dinti

Iată semnificația semnelor de pe pasta de dinți:

  • Dacă vedem un pătrățel verde, înseamnă că pasta de dinți este făcută aproape exclusiv din ingrediente naturale.
  • Patrățelul albastru ar indica faptul că pasta conține atât ingrediente chimice, cât și ingrediente naturale.
  • Pătrețelul roșu indică faptul că există o cantitate mică, dar nu neglijabilă, de substanțe chimice periculoase în pastă. Aceasta este în continuare bună pentru a ne spăla pe dinți, dar nu este recomandat consumul de pastă de dini, cel puțin nu în cantități mari.
  • Pătrățelul negru de pe spatele tubului înseamnă însă că pasta respectivă conșine exclusiv substanțe chimice, așadar nu ar fi indicat să înghițim cumva pastă de dinți.

Foarte mulți români sunt însă în „siguranță”, deoarece nici nu prea folosesc pasta de dinți. O statistică rușinoasă plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, atunci când vine vorba de igienă. De aceea, de cele mai multe ori, ajutoarele venite din UE pentru familiile nevoiașe constă în obiecte de igienă, precum pastă de dinți, săpun și gel de duș.

Urmăriți Impact.ro și pe