Ce se va întâmpla în şcoli de anul viitor. Va fi obligatoriu în special pentru elevii nevaccinaţi

Stan Filon 11.06.2021, 11:24
Ce se va întâmpla în şcoli de anul viitor. Va fi obligatoriu în special pentru elevii nevaccinaţi

S-a aflat ce se va întâmpla în școlile din România anul viitor, mai ales pentru elevii nevaccinați. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că elevii nu vor scăpa de restricții nici anul viitor, când ar putea fi obligați să poarte masca de protecție atâta timp cât se vor afla în incinta școlii.

Ministrul Sănătății propune ca purtarea măștii în școli să rămână obligatorie și anul viitor

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre restricțiile care ar putea să fie respectate de elevi și anul viitor. Oficialul spune că menținerea obligativității purtării măștii de protecție în interiorul școlilor este cea mai bună soluție pentru evitarea infectării.

Cu toate acestea, o decizie finală încă nu a fost luată. ”Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși lecția din Marea Britanie ne învață că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă, la TVR. Ministrul Sănătății a mai spus că măsura privin masca ar putea fi prelungită și din cauza faptului că numeroși copii nu vor fi vaccinați.

Ministrul Sanatatii propune ca purtarea mastii in scoli sa ramana obligatorie si anul viitor
Ministrul Sanatatii propune ca purtarea mastii in scoli sa ramana obligatorie si anul viitor

Autoritățile vorbesc despre valul al patrulea al pandemiei de coronavirus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat săptămâna aceasta, că în cazul în care nu va exista un al patrulea val al pandemiei, elevii vor reveni la școală pe data de 13 septembrie, cu prezență fizică. ”Sperând cu toții că nu vom avea un al patrulea val, sigur că, pe 13 septembrie, toată lumea va reveni la școală cu prezență fizică”, a spus ministrul Educației.

Legat de vaccinarea profesorilor, Sorin Cîmpeanu susține că ei se încadrează categoria profesională cu cea mai ridicată rată de vaccinare, de 60% și a spus că și elevii încep să se vaccineze.

”Avem 127.000 de tineri din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinați, un procent important. La categoria 12-15 ani avem aproape 10.000 astăzi, dintr-un total de 829.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani. Totalul celor care au vârsta între 16 și 19 ani este 820.000. (…) 117.000 din 820.000, deci aproape 15%, sunt vaccinați. Vor fi mai mulți. Deci, e un motiv de optimism pentru reluarea școlii cu prezență fizică în condiții de siguranță începând cu 13 septembrie”, a mai afirmai Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Cu toate acestea, autoritățile în domeniu trag un semnal de alarmă și spun că România s-ar putea confrunta și cu un val patru al pandemiei de coronavirus. Cel care a venit cu detalii a fost medicul Alexandru Rafila. ”Părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese”. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...