Ce se va întâmpla în România în cazul unui război în Ucraina. Veştile nu sunt bune deloc

Stan Filon 29.01.2022, 17:17
Ce se va întâmpla în România în cazul unui război în Ucraina. Veştile nu sunt bune deloc

Toții ochii sunt ațintiți asupra Rusiei, care pare că vrea să atace Ucraina, indiferent de avertismentele întregii Uniuni Europene, dar și a Statelor Unite ale Americii. Eventualul război din Ucraina va afecta și România, o spune generalul american în rezervă Ben Hodges, fostul șef al trupelor SUA în Europa. Acesta a acordat recent un interviu în care a vorbit despre cum s-ar putea desfășura ostilitățile.

Ce se va întâmpla în România, dacă rușii vor ataca Ucraina

Generalul american în rezervă Ben Hodges, fostul șef al trupelor SUA în Europa, este foarte pesimist și spune că atacul Rusiei asupra Ucrainei este iminent. Acesta spune că situația nu dă semne să se îmbunătățească deloc, iar Federația Rusă are la îndemmână multiple scenarii de atac asupra Ucrainei, iar efectele acestuia vor fi resimțite în întreaga regiune.

„Sunt îngrijorat de situația din Ucraina și regiunea Mării Negre. Kremlinul și-a crescut numărul de trupe atât pe mare, dar și terestru. Semnalele date de Rusia nu sunt încurajatoare. Nu văd nicio posibilitate ca situația să se îmbunătățească. Dacă nu se întâmplă ceva neașteptat, atunci vedem o posibilitate foarte mare ca Rusia să atace Ucraina”, spune generalul Ben Hodges pentru Digi24. Fostul comandant al trupelor americane în Europa spune că atacul Rusiei asupra Ucrainei a început deja! Acesta este unul cyber, în care oamenii sunt „bombardați” cu știri false, pentru a-și pierde încrederea în guvernul lor.

Ce se va intampla in Romania, daca rusii vor ataca Ucraina
Ce se va intampla in Romania, daca rusii vor ataca Ucraina

Atacul a început deja

„Cu siguranță atacurile cyber vor fi cele mai numeroase, pentru a bruia toate deciziile luate în țară, dar și transporturile sau apărarea aeriană. Se întâmplă deja, de fapt. Mă aștept la multe știri false, pentru a-i induce în eroare pe oameni, pentru a-i panica și pentru a-i face să nu mai aibă încredere în guvern.

Mă aștept la atacuri amfibii: fie pe coasta Mării Negre, între Crimeea și Herson, sau pe coasta Azov, între Mariupol și Crimeea. Aici rușii vor avea un mare avantaj. Astfel de atacuri pe coastă nu le vor aduce rușilor foarte multe pierderi. Vor să mențină o presiune, în așa fel încât țările europene să spună: Nu este un atac masiv, nu trebuie să aplicăm toate sancțiunile”,  a avertizat fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

NATO s-ar putea împiedica în infrastructura precară din România, atrage atenția fostul șef al trupelor SUA în Europa, așa că frontul estic al Alianței ar putea să fie ușor slăbit. Generalul o știe din experiența exercițiilor militare făcute în România. Acesta se întreabă dacă Ministerul Transporturilor din România este pregătit pentru a transporta cât mai repede militarii NATO veniți să întărească flancul estic.

NATO se împiedică în drumurile din România

„Flancul estic din NATO este pregătit pentru a primi trupe, dar știm din exercițiile anterioare că sunt probleme cu transportul. Infrastructura nu este ideală. Tocmai pentru astfel de situații am încercat să dezvoltăm mobilitatea militară în ultimii ani. Militarii trebuie să se pună în mișcare prin Europa înainte de începerea crizei. Pot ajunge acolo suficient de repede încât să prevină criza? Este Ministerul Transporturilor din România pregătit pentru așa ceva? Sunt pregătite autostrăzile pentru convoaie? Sau aeroporturile? Este portul Constanța pregătit? Știu că România a lucrat la acest lucruri, dar acum va fi un test bun pentru a vedea cât de mult v-ați dezvoltat”, a spus generalul (r) Ben Hodges.

Ben Hodges a fost comandant al trupelor americane în Europa între 2014 și 2018 și a servit în războaiele din Irak și Afganistan, obținând multiple medalii și decorații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...