Ce se va întâmpla cu școlile după alegeri. Anunțul bulversant făcut de PSD

Rădulescu Valentin 23.09.2020, 15:24
Ce se va întâmpla cu școlile după alegeri. Anunțul bulversant făcut de PSD

Mai este foarte puțin timp și alegerile vor începe, iar secțiile de votare se vor situa în unitățile de învățământ din fiecare zonă a țării. Așadar, președintele PSD a venit un mesaj șocant la adresa ministrului Educației, susținând că școlile s-au deschis în scop electoral. Ce a putut să zică Marcel Ciolacu?

Ce se întâmplă cu elevii după alegerile locale? PSD a făcut anunțul

În cadrul unei vizite electorale efectuate în ziua de miercuri la Râmnicu Sărat, Marcel Ciolacu a lansat un mesaj care i-a uimit pe toți, în special pe părinți și elevi. Acesta afirmă că după ce se vor termina alegerile locale, care vor începe de pe 27 septembrie, învățământul va continua să se facă online. Președintele PSD este de părere că elevii au fost puși să meargă la școală pe timp de pandemie în scop electoral.

Ciolacu mărturisește că Monica Anisie, actualul ministrul al Educației, a dat un ordin către toate inspectoratele școlare cu privire la închiderea școlilor începând luni. Totodată, acesta a atras atenția că sunt peste 800.000 de elevi care nu au acces la internet.

„Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Ce se va întâmpla cu școlile după alegeri. Anunțul bulversant făcut de PSD
Ce se va întâmpla cu școlile după alegeri. Anunțul bulversant făcut de PSD

Ce a spus Monica Anisie cu privire la închiderea școlilor?

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în cadrul zilei de miercuri, că orele se vor efectua online în toate instituțiile de învățământ în care vor exista secții de votare. De asemenea, Monica Anisie a declarat recent că acestea vor rămâne închise luni și marți pentru dezinfectare și igienizare.

„Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa, va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi joi, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a spus Monica Anisie, potrivit sparknews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe