Ce se va întâmpla cu casa părintească a lui Benone Sinulescu: „Pleca cu ochii în lacrimi că părăsește Siriul”

Badea Violeta 06.12.2021, 12:08
Ce se va întâmpla cu casa părintească a lui Benone Sinulescu: „Pleca cu ochii în lacrimi că părăsește Siriul”

Benone Sinulescu a încetat din viață pe data de 18 noiembrie 2021. Cu toate astea, regretatul artist va rămâne veșnic viu în inimile românilor. Cântărețul de muzică populară s-a născut în comuna Siriu, județul Buzău. Acesta ținea nespus la gospodăria în care a copilărit și revenea pe meleagurile natale ori de câte ori avea ocazia. Iată ce se va întâmpla acum cu casa părintească a lui Benone Sinulescu!

Casa părintească a lui Benone Sinulescu, transformată în obiectiv turistic

Benone Sinulescu și-a petrecut copilăria în Siriu și obișnuia să viziteze destul de des gospodăria în care a crescut. Locuința a rămas în grija unor veri ai regretatului cântăreț de muică populară. Deși este nelocuită de mai mulți ani, aceasta este foarte bine îngrijită.

Casa în care a copilărit marele artist are trei camere și toate obiectele au rămas exact așa cum le-a așezat Benone Sinulescu. Ce-i drept, o parte din piesele de mobilier și câteva tablouri au fost luate de cântăreț la Arad, acolo unde și-a petrecut ultima parte a vieții.

În casă de la Siriu încă se mai regăsesc fotografii cu artistul din diferiți ani ai tinereții, dar și fotografii împreună cu cea care i-a dat viață. De asemenea, acolo se află la loc de cinste un vechi pick-up, lângă care sunt ordonate numeroase discuri de vinil cu vocile de aur ale României.

Toate aceste obiecte care au rămas în casa din Siriu oglindesc perfect viața îndrăgitului interpret de muzică populară, motiv pentru care autoritățile și rudele artistului au decis să transforme casa părintească a lui Benone Sinulescu într-un muzeu.

„Când ajungea în Siriu, venea la casa părintească. Stăteam la discuții și depănam amintiri despre părinți. Se ducea la cimitir, aprindea lumânări la mormintele părinților, după care pleca cu ochii în lacrimi că părăsește Siriul”, a declarat Gheorghe Pirușcă, vărul interpretului, potrivit adevărul.ro.

Casa parinteasca a lui Benone Sinulescu va fi transformata in muzeu
Casa parinteasca a lui Benone Sinulescu va fi transformata in muzeu

Artistul a murit la 84 de ani

Pierderea lui Benone Sinulescu a provocat multă durere în rândul românilor. Artistul a murit la vârsta de 84 de ani, după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate.

Acesta a încetat din viață din cauza unei pneumonii, însă  în luna iunie fusese găsit inconștient în casă. La vremea aceea, medicii au reușit  să-l stabilizeze și starea lui de sănătate părea că se îmbunătățește. Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă, iar starea lui s-a agravat și organismul cântărețului a cedat.

Urmăriți Impact.ro și pe