Ce se va întâmpla cu angajații eMAG după ce va trece starea de urgență. ”De ce să-i mai chinuim?”

Redacția IMPACT 13.04.2020, 19:27
Ce se va întâmpla cu angajații eMAG după ce va trece starea de urgență. ”De ce să-i mai chinuim?”

Perioada în curs a însemnat și schimbări pentru angajații eMAG, pentru care au fost stabilite noi reguli, în ceea ce privește programul de muncă. Pandemia actuală resimțită și în România a dus la o serie de decizii, din partea oficialilor companiei. În acest sens, au fost stabilite mai multe posibilități pentru cei care muncesc în cadrul marelui retailer și după încheierea stării de urgență.

Ce se va întâmpla cu angajații eMAG, după ce va trece starea de urgență?

În perioada de față, pentru a preveni molipsirea angajaților cu nou virus și pe fondul pandemiei resimțită și la nivel de țară, a fost luată o decizie surprizătoare, în cazul celor care activează în cadrul companiei eMAG. Mai exact, angajaților li se va permite să lucreze de acasă și după trecerea pandemiei. Anunțul a fost unul suprinzător și a fost făcut de către CEO-ul Iulian Stanciu, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat de curând. E vorba despre câteva mii de persoane care muncesc în acest mod, în momentul actual.

Ce se va întâmpla cu angajații eMAG după ce va trece starea de urgență. ”De ce să-i mai chinuim”
Angajaților eMAG li se va permite să muncească de acasă și după trecerea pandemiei

De asemenea, și pentru angajații care încă sunt nevoiți să se deplaseze fizic la serviciu, pentru posturile din depozite, de exemplu, au fost luate măsuri speciale. Depozitele marelui retailer au fost dezinfectate cu rigurozitate, iar persoanele care se ocupă de buna funcționare a lucrurilor au fost echipate cu mănuși și măști de protecție.  Și la nivelul curierilor a fost luată o decizie similară, și aceștia primind echipamentul corespunzător pentru a se proteja din calea molipsirii. Iulian Stanciu, patronul eMAG a admis că angajații săi sunt mult mai productivi, de când s-a renunțat la venitul la birou.

”De circa o lună de zile de când toţi colegii de la sediu, vreo 2.500 de oameni, lucrează de acasă. Noi ne-am temut că va fi dezastru, însă productivitatea oamenilor a crescut. Cred că asta va fi norma şi asta va rămâne în un procent foarte mare. Eu mă gândesc de ce să mai chinuim oamenii să stea două ore dus şi două întors în trafic. Dintre cei 2.500 de angajaţi, nu se vor întoarce toţi la birou după această criză. Acest lucru va avea un efect foarte mare asupra traficului, se vor decongestiona zonele aglomerate, va scădea consumul de combustibil”, a declarat Iulian Stanciu, patronul eMAG, potrivit celor de la știripesurse.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe