Ce se pune, de fapt, în salata coleslaw pentru cremozitate

Daria Petrescu 21.09.2021, 09:31
Ce se pune, de fapt, în salata coleslaw pentru cremozitate

Salata coleslaw este una dntre cele mai populare salate și folosită ca și garnitură, în mai multe restaurant. Însă, poți pregăti o astfel de salată chiar la tine acasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și un mod de preparare extrem de simplu. Mai mult, se spune că este o salată ușoară și asta pentru că este pregătită din legume proaspete. Mai mult, există un mic secret ce face ca acest preparat să devonă special. Ce se pune, de fapt, în salata coleslaw pentru cremozitate

Ce se pune, de fapt, în salata coleslaw pentru cremozitate

În cazul în care vreți să consumați ceva ușor sau pur și simplu ca și garnitură pentru alte preparate, vă recomandăm să urmați pas cu pas rețeta prezentată mai jos.

Ingrediente salată coleslaw:

piper

două lingurite zahăr

două lingurite oțet

două linguri lapte bătut/smântână

o  ceapă mică

doi  morcovi mari

o varză mare

1/2 lingurita sare

doi linguri lapte

60 g maioneză

1 lingurita zeamă de lămâie

o lingurita muștar dulce

Mod de preparare salată Coleslaw

Această salată Coleslaw o găsiți de cele mai multe ori în supermarketuri și restaurant, dar o poți găti foarte simplu în propria bucătărie. Este una dintre cele mai apreciate garniture, iar sosul cremos îi dă un gust desăvârșit. Pașii nu sunt deloc complicați, iar mai jos aveți prezentat fiecare detaliu, pentru ca salata Coleslaw să iasă perfectă. Ce se pune, de fapt, în salata coleslaw pentru cremozitate.

Salata Coleslaw este compusă din morcov, varză alba, varză roșie și un dressing cremos. . Este printre cele mai consummate garniture. Se poate consuma alături de preparate grill sau pui și constituie o masă sățioasă. Puteți consuma la prânz sau cină. Iată cum poți prepara salata acasă.

În primul rând, tăiați varza fideluță, fie că aceasta este alba sau roșie sau ambele. Morcovul va trebui dat prin răzătoare medie sau mare. Ceapa se taie cât mai mărunt.

Puneți legumele într-un vas și amestecați. În alt vas mai mic, se amestecă maioneza cu laptele bătut, muștarul și restul ingredientelor. Acest amestec obținut se pune peste legume și se amestecă foarte bine. Puneți salata Coleslaw la frigider pentru două ore, înainte să o serviți. Este ideală pentru masa de prânz în combinație cu orice alt preparat din carne!

Beneficiile morcovului:

– Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamina A, oferind 210% din nevoile unui adult pe zi.

– Antioxidantul beta-caroten da morcovului culoarea portocalie. Acesta este absorbit in intestin si transformat in vitamina A in timpul digestiei.

– O portie de morcovi are 25 de calorii, 6 grame de carbohidrati, 3 grame de zaharuri si 1 gram de proteine.

– Morcovii contin fibre, vitamina K, potasiu, acid folic, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E si zinc.

– aportul crescut de fructe si legume bogate in antioxidanti reduce riscul aparitiei cancerului si a bolilor cardiovasculare

– A fost demonstrat faptul ca mai multe tipuri de carotenoizi alimentari au efecte anti-cancer datorita puterii lor antioxidante in reducerea radicalilor liberi din organism.

-antioxidantii si fitochimicalele din morcovi poate ajuta la reglarea nivelului zaharului din sange, poate incetini efectele imbatranirii si are capacitatea de a imbunatati functia imunitara

Urmăriți Impact.ro și pe