Șnițelul nu are farmecul altor feluri de mâncare, este un preparat simplu, dar este preferat atât de copii, cât și de adulți. A găti șnițele nu presupune nimic complicat și nici nu necesită multă muncă, dar trebuie să știi niște trucuri ca să îţi iasă aşa cum trebuie, iar un singur ingredinet secret le face cele mai pufoase.
Indiferent că sunt preparate din carne de pui, porc sau vită, snițelele trebui să fie fragede, dar în același timp și puțin crocante. Sarea, făina, oul și pesmetul sunt ingredientele care nu pot lipsi atunci când vrei să prepari cele mai bune șnițele.
Dar când faci aluat pentru șniţele pufoase, ai nevoie de un ingredient secret. Așa că, dacă vrei să aibă o textură deosebită şi volum, în aluat poți adăuga un suc acidulat, spre exemplu cola-cola. Aluatul va devenit mai aerat şi mai pufos, iar sucul va face ca bucăţile de carne să nu mai absoarbă atât de mult ulei.
Un alt truc care te va ajuta să faci cele mai gustoase șnițele este să folosești carne de bună calitate și proaspătă. Aceasta se bate ușor cu un ciocan pentru carne, apoi trebuie lăsată să se odihnească timp de o oră la frigider.
În afară de carne, piper și sare, mai ai nevoie de ouă, o lingură de muştar, făină, o linguriţă de boia şi circa 200 ml de apă minerală. Apoi bați bine ouăle, după care pui peste ele restul ingredientelor. Mai trebuie doar să scoți carnea din frigider, să o treci prin aluat și să o pui la prăjit. Dar, atenție! Uleiul în care se prăjesc şniţele trebuie să fie bine încins, pentru că altfel vor absorbi foarte mult.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Șnițelele se pot servi cu cartofi prăjiți sau piure, cu ketchup sau cu o salată. Decide fiecare în funcție de gusturi. Se crede că originea șnițelului este undeva în Europa Centrală, dar a ajuns până în Japonia, Argentina sau Columbia.