Ce se mai întâmplă cu Brexit: se ia în calcul suspendarea activității parlamentare

Ciprian Ioana 13.06.2019, 12:41
Ce se mai întâmplă cu Brexit: se ia în calcul suspendarea activității parlamentare

Marea Britanie a obținut de la Bruxelles un răgaz până la data de 31 octombrie pentru obținerea unui acord din partea Parlamentului pe înțelegerea deja negociată de premierul demisionar Theresa May. Dar timpul se scurge în defavoarea Marii Britanii, pentru că parlamentarii nu par hotărâți să accepte ceea ce au respins deja de mai multe ori.

Marea Britanie se îndreaptă spre ieșirea din Marea Britanie fără niciun acord, un scenariu defavorabil ambelor părți, dar care mai poate fi evitat doar printr-o minune.

Fostul ministru de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, favorit pentru a prelua șefia Partidului Conservator, susține că posibilitatea suspendării Parlamentuui e o variantă de luat în calcul.

El militează pentru ieșirea din Uniunea Europeană, iar suspendare activității parlamentare ar forța un „divorț” fără acord.

El este favorit să preia șefia Partidului Conservator, post care va trebui ocupat de cineva în urma unor alegeri interne, forțate de anunțul privind demisia făcut de Theresa May.

Foto: muffinn via Flickr

Brexit, lăsat de Theresa May în mâinile altcuiva

De ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu sau fără acord, se va ocupa succesorul Theresey May. Cel care va deveni președinte al Partidului Conservator va deveni și premier.

Cel mai probabil, va încerca să treacă din nou prin Parlament înțelegerea negociată de premierul demisionar. Dar e greu de crezut că parlamentarii britanici vor accepta ceva ce au respins, până acum, de mai multe ori.

Brexit. Donald Tusk propune o prelungire

În aceste condiții, Boris Johnson a dat asigurări că nu va exclude în mod explicit posibilitatea suspendării Parlamentului.

Boris Johnson şi-a candidatura pentru a fi succesorull premierului demisionar Theresa May la conducerea Partidului Conservator şi a Guvernului. El insistă că Regatul Unit ”trebuie să iasă din UE pe 31 octombrie” şi a criticat amânarea Brexitului.

În opinia sa, alegătorii britanici se vor simţi ”uşuraţi” dacă în final se va realiza ieșirea Marii Britanii din UE, cu sau fără acord, pentru că politicienii vor putea, în acest fel, să se concentreze pe problemele interne.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe