Ce se întâmplă, vara, cu noul virus. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, transmite un mesaj important despre evoluția epidemiei

Raluca Juncu 02.06.2020, 17:58

Vara a venit deja, iar tot mai mulți români se gândesc deja la panificarea concediilor pentru acest anotimp. Printre noi, însă, coronavirusul încă face victime, chiar dacă vârful epidemiei a trecut. Ce spune Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății despre prezența virusului pe perioada anotimpului cald?

Cum s-ar prezenta situația epidemiei, pe perioada verii

Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

România a înregistrat cel mai mic număr de noi îmbolnăviri de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
România a înregistrat cel mai mic număr de noi îmbolnăviri de coronavirus (199), în ultimele 24 de ore. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

România se află pe un trend descendent în ceea ce privește evoluția îmbolnăvirilor cu COVID-19, în contextul în care numărul de cazuri noi de îmbolnăviri a început să scadă de la o zi la alta. De pildă, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 119 cazuri noi de persoane care au contractat virusul, acesta fiind cel mai mic bilanț de până acum din România.

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a declarat Horațiu Moldovan, într-o intervenție telefonică la Digi24.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a transmis că în sezonul cald ce tocmai a debutat, este de așteptat ca impactul acestei boli să se reducă considerabil, însă atrage atenția că oamenii trebuie să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială, pentru a se evita aglomerările care pot duce, inevitabil, la noi îmbolnăviri.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

„Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii (…) Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine” a mai explicat Horațiu Moldovan.

Urmăriți Impact.ro și pe