Ce se întâmpla pe toate posturile de știri din România chiar în timpul în care guvernul lui Florin Cîțu era demis. Toți românii au sesizat

Ioana Bucur 05.10.2021, 18:20

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut cu un vot uriaș în Parlament. Momentul a fost marcat pe măsură de cele mai importante televiziuni din țară. Iată ce se întâmpla pe toate posturile de știri din România chiar în timpul în care Guvernul lui Florin Cîțu era demis.

Spectacol pe toate posturile de știri din România chiar în timpul în care Guvernul lui Florin Cîțu era demis

5 octombrie 2021 – ziua în care pandemia de coronavirus stabilea un nou record în România, 15.037 de noi cazuri și 250 de decese, iar Parlamentul vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, cu o majoritate uriașă.

Ședința parlamentarilor a fost urmărită și comentată pas cu pas pe toate posturile de știri din România, iar mesajele transmise pe burtiere au făcut deliciul telespectatorilor.

România TV a început într-o notă serioasă, chiar „cuminte”, titrând: „Vot istoric: Guvernul Cîţu, demis cu 281 de voturi” sau „Guvernul Cîţu demis, începe lupta pentru putere”. La ştirile de la ora 16:00, însă, prima burtieră se alinia stilului caracteristic al postului: „Neomarxiştii jubilează, ce pregătesc pentru noul guvern”.

Pe Digi 24 s-a scris că „Echipa câștigătoare a pierdut” și „Guvernul, demis în cea mai neagră zi a pandemiei”.

Printre cele mai inventive au fost cele de la Realitatea Plus: „Ex-SuperCîţu îşi linge rănile la Vila Lac” şi „#EchipaPierzătoare se strânge la Vila Lac”.

Ce se intampla pe toate posturile de stiri din Romania chiar in timpul in care guvernul lui Florin Citu era demis

Guvernul Cîțu, demis cu 281 de voturi pentru, zero voturi împotrivă

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut, Guvernul Cîțu a fost demis.

„Numărul total al deputaţilor şi senatorilor este de 466. Numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi 318. Numărul total de voturi exprimate 281. Anulate voturi zero. Din care votul pentru motiunea de cenzură 281, voturi contra, abţineri zero. Se constată că a fost întrunită majoritatea voturilor pentru adoptare, potrivit Constituţiei”, a anunţat în plen social-democratul Daniel Suciu.

Cel care a anunțat că moțiunea de cenzură a fost adoptată, iar încrederea pentru Guvern, retrasă, a fost nimeni altul decât Ludovic Orban, fostul președinte PNL.

„Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, moţiunea de cenzură a întrunit numărul de voturi necesar prevăzute în Constituţie pentru adoptare.

Ca urmare, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului nr 31/2020. Potrivit Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului noului Guvern învestit de Parlament”, a afirmat fostul lider liberal, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe