Ce se întâmplă la Netflix: acțiunile companiei, în scădere accelerată

Ciprian Ioana 18.07.2019, 18:36
Ce se întâmplă la Netflix: acțiunile companiei, în scădere accelerată

Netflix dă emoții investitorilor după ce acțiunile au început să scadă vertiginos înaintea deschiderii Bursei din Statele Unite. Mulți investitori se tem ca nu cumva unele decizii luate de șefii Netflix recent să fi fost greșite.

Acțiunile Netflix au dat emoții investitorilor în orele de dinaintea începerii ședinței de tranzacționare. Acțiunile au pierdut 11 procente în premarket, iar investitorii au început să se teamă de viitorul companiei.

Posibil ca această scădere să fie pusă pe seama unor decizii luate de șefii companiei recent, dar și a rezultatelor anunțate. Pe piața americană, numărul de abonați a scăzut, iar în afara Statelor Unite creșterea e mult mai lentă decât ceea ce-și dorea compania de streaming.

Acțiunile Netflix, în scădere

Netflix
Netflix

Potrivit datelor anunțate recent de compania americană, numărul abonaților din Statele Unite a scăzut cu 130.000 în al doilea trimestru. Sigur, nu-s motive de panică, dar ar putea indica o direcție care nu e pe placul șefilor companiei.

Mai ales că e vorba de primul declin înregistrat în America în ultimii opt ani. De asemenea, în afara Americii, creșterea a fost sub așteptări. Netflix își propusese să aducă cinci milioane de noi abonați în trimetrul al doilea, dar a adunat puțin peste jumătate din ținta propusă – mai exact 2,8 milioane de utilizatori.

Analiștii susțin că, pentru Netflix, urmează un drum anevoios. Competiția e acerbă și există mai multe platforme de streaming care reușesc să se impună cu conținut propriu. Așadar, compania riscă să fie detronată mai ales că a decis recent să scumpească și abonamentele pentru abonații noi.

În trimestrul al treilea, Netflix speră să atragă 7 milioane de noi abonați, dintre care 6,2 milioane din afara Statelor Unite. Pentru acest lucru a anunțat în repetate rânduri că va colabora în realizarea producțiilor cu echipe din țara respectivă.

Netflix este prezent în România din ianuarie 2016.

Urmăriți Impact.ro și pe