EXCLUSIV

Ce se întâmplă la chefurile din localul lui Viorel Șipoș de la Kogălniceanu. Membrul trupei 3 Sud Est dă din casă: „Americanii vin la mine-n curte” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 24.06.2021, 15:45

Viorel Șipoş, solistul trupei 3 Sud Est, și-a redeschis porțile localului său din Constanța, spre bucuria soldaților de la baza americană din comuna Kogălniceanu, cărora le-au lipsit, aproape un an, tochitura, micii și sărmăluțele. Iar pe 4 iulie, de ”Ziua Americii”, celebrul patron le-a pregătit fidelilor săi clienți o petrecere de pomină: ”Soldaților americani le place piesa „Eu beau vinul cu borcanul”, așa că l-am invitat pe Nicu Paleru să îi distreze”, ne-a spus Viorel Șipoș, în exclusivitate pentru impact.ro

Restaurantul este situat în curtea casei lui din comuna Kogălniceanu

Viorel Şipoş (44 de ani), membru de bază al trupei 3 Sud Est, deține de 14 ani un mic restaurant chiar în curtea casei sale din comuna Kogălniceanu, Județul Constanța, în apropierea bazei militare americane. Restaurantul pe care-l conduce a devenit o veritabilă afacere de familie:

”Îmi place deseori să spun că americanii vin la mine-n curte. Şi nu sunt deloc vorbe aruncate în vânt. Fiindcă ori de câte ori vin la mine, la restaurant, vin de fapt în curtea mea, fiindcă restaurantul e deschis în spatele casei în care locuiesc”, ne-a spus Viorel Sipoş, pentru impact.ro.

Soldaţii americani s-au reîntors de puţin timp la restaurantul lor preferat, care a fost închis, pe perioada pandemiei.

”Nu a fost deloc simplu să ţin restaurantul în picioare. Şi asta din pricina pandemiei, ştie toată lumea. A trebuit să-l închid şi în toamna trecută şi în această primăvară. Dar din 3 mai l-am redeschis. Spre deosebire de un oraş mare, precum Constanţa şi Bucureşti, aici afacerea a avut doar de pierdut, fiindcă la noi nu s-a putut merge pe sistemul special de livrare de mâncare acasă”, a mai menționat el, pentru impact.ro.

”Soldații americani preferă micii, tochitura și ciorbele”

Soldaţii de la baza americană din Kogălniceanu au devenit foarte repede fanii mâncărurilor româneşti.

”Sărmăluţe sau mici, dar şi tochituri, din carne de porc şi pui, în special, sunt principalele noastre specialităţi. Plus ciorbele. Nu facem mâncăruri sofisticate, fiindcă nu avem motiv. În general, meniul restaurantului nostru se bazează pe mâncăruri româneşti. Iar americanii au devenit fani ai acestora, preferând tochitura sau ciorbele. Sigur, mai e câte unul care poftă de pizza şi se rezolvă foarte repede, dar baza e tochitura. Cei mai mulţi dintre cei ce au mâncat la noi, revin şi a doua, şi a treia oară. M-am trezit cu foşti militari, şi americani, şi britanici, şi canadieni, care după ce şi-au încheiat conturile cu armata au revenit ca civili la mine, la restaurant. Iar asta mi-a dat un sentiment foarte plăcut!”, mai spune Sipoş.

Ce se intampla la chefurile din localul lui Viorel Sipos de la Kogalniceanu. Membrul trupei 3 Sud Est da din casa

Americanii îl strigă ”Patronul Vio”

„Casa Rustică” are 80 de locuri la masa, dar Viorel Sipoş spune că nu a făcut niciodată calculul investiţiei în afacerea sa de suflet. A devenit, în timp, parte din familie. El susţine că americanii pronunţă uşor aparte, cu accent, numele restaurantului său, „Casa Rustică”, în timp ce pe el l-au botezat ”Patronul Vio”. Unii dintre militari, care i-au devenit apropiaţi, ştiu de carieră sa muzicală, şi împreună se mai distrează pe chestia asta. Iar pentru începutul lunii iulie, Viorel Sipoş a pregătit o seară americană specială, chiar pe 4 iulie.

Invitaţi de marcă vor fi Maria Dragomiroiu, dar şi Nicu Paleru, care are o priză fantastică la americani:

”Nicu Paleru cântă la noi o sârbă populară, melodii populare, cu ritm de joc şi voie bună. Iar una dintre melodiile sale e cea mai solicitată. Este vorba despre cea intitulată Eu beau vinul cu borcanul . Nu ştiu de ce are o asemenea priză, dar ori de câte ori o cântă, gata, începe nebunia!”.

Viorel Sipoş le-a mai pregătit o surpriză prietenilor săi americani. Muzica ce se va mai cânta pe 4 iulie va fi una specific nord-americană, cu accent pe Johnny Cash şi alte hituri ale anilor ”70, ”80 şi ”90.

Urmăriți Impact.ro și pe