Ce se întâmplă în România cu prețurile la energie, apă și carburanți. Guvernul a luat decizia

Andrei Cezar 30.03.2020, 09:10
Ce se întâmplă în România cu prețurile la energie, apă și carburanți. Guvernul a luat decizia

Odronanța Militară Nr. 4  va intra în vigoare cu noi restricții pentru români, dar și cu o serie de măsuri economice menite să reducă riscul de sărăcire a populației. Astfel, Guvernul României a anunțat plafonarea prețurilor la energiea electrică, gaze, apă și carburanți. Potrvit actului normativ, prețurile nu vor mai putea crește peste valoarea din momentul publicării ordonanței.

Cât timp este valabilă măsura

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au anunțat, seara trecută, noi măsuri ce vor fi luate în Romania pentru a limita efectele coronavirusului. Intrarea în vigoare a noii Ordonanțe Militare va aduce o plafonare a prețurilor la utilitățile publice și carburant. O măsură pe care mulți români o așteptau și care va produce efecte pe întreaga perioadă a stării de urgență, potrivit Digi24.ro

„În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanțe militare, acestea putând fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă. Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, a spus ministrul de interne, Marcel Vela.

Ce se întâmplă în România cu prețurile la energie, apă și carburanți. Guvernul a luat decizia
România către Scenariul 4

Intrarea în Scenariul 4

România se confruntă cu o creștere tot mai accelerată a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 42 de morți, în timp ce numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 1760. Iar dintre acestea, 308 doar ieri. În acest caz ne îndreptăm cu pași repezi spre numărul de 2000 de bolnavi, ceea ce va aduce, automat, și intrarea în Scenariul 4 al epidemiei, potrivit ziare.com. În contextul acesta și pacienții vor beneficia de tratamente diferite. Spre exemplu, doar pacienții în stare critică vor fi transferați la secția ATI, iar cei infectați cu coronavirus, dar cu simptome ușoare vor fi lăsați acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe