Ce se întâmplă, de fapt, la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Neregulile sesizate de medicul Mircea Dinu Bordiniuc

Madlen Moraru 01.04.2020, 16:00
Ce se întâmplă, de fapt, la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Neregulile sesizate de medicul Mircea Dinu Bordiniuc

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” reprezenta, până nu demult, cea mai importantă unitate medicală a orașului Suceava. Din pricina pandemiei în plină desfășurare, dar și a cazurilor tot mai numeroase, locul a devenit un pericol epidemiologic. Deși au fost semnalate în ultimele zile diverse nereguli, din spitalul situat în zona Bucovinei, lucrurile par să fie departe de-a fi soluționate pe deplin.

Ce se întâmplă, de fapt, la Spitalul Județean de Urgență Suceava?

Medicul Mircea Dinu Bordiniuc a oferit câteva detalii deloc îmbucurătoare, legate de focarul de infecție de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Cadrul medical susține că autoritățile nu spun adevărul legat de situația în plină desfășurare, din locul care s-a transformat într-un timp foarte scurtă într-un real focar al infecției cu SARS-CoV-2. Situația este departe de a fi ținută sub control, susține bărbatul care activează la Suceava. A oferit declarații neașteptate, care i-ar putea îngrijora pe români, mai ales pe cei din orașele învecinate.

Ce se întâmplă, de fapt, la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Neregulile sesizate de medicul Mircea Dinu Bordiniuc
Medicul Mircea Dinu Bordiniuc susține că situația e foarte gravă la Suceava, iar numărul real al deceselor, ascuns de autorități

„Se încearcă să se spună că totul este în regulă, pentru a nu se panica populaţia şi a nu se pierde capital electoral. Sunt în izolare la domiciliu. Am înţeles că pacienţii din spital sunt externaţi fără a fi retestaţi, la sfârşitul perioadei de 14 zile, noi va trebui să ne întoarcem la serviciu fără a fi retestaţi, pentru că nu sunt teste suficiente”, a povestit medicul Mircea Dinu Bordiniuc, potrivit Mediafax.

Cadrul medical de la Suceava a susținut că sunt cu mult mai multe decese cauzate de noul virus, decât anunță autoritățile. Rezultatele care întârzie sau lipsa de teste au dus la o situație atât de complicată. În urmă cu o zi, pe 31 martie, pentru orașul în cauză, dar și pentru alte 8 localități învecinate, a fost emis un ordin de carantină totală. De asemenea, de la izbucnirea epidemiei la Suceava, nu a fost trimis personal medical suplimentar, care să își ajute colegii. O parte dintre medici, confirmați pozitiv, au lucrat și de la domiciliu, așa cum au putut.

Neregulile sesizate de medici: “Situația e departe de a fi sub control”

„S-au emis chiar două ordine pentru a chema la serviciu persoane din autoizolare. Domnul Tătaru nu ştiu dacă este la curent cu această situaţie. Pacienţii non-Covid, internaţi pe alte secţii ale spitalului de către persoane care ar fi trebuie să fie în izolare”, a mai transmis cadrul medical de la Suceava.

Urmăriți Impact.ro și pe