Ce se întâmplă, de fapt, la interviul de angajare la Ikea. Un timișorean a rămas cu un gust amar după întâlnire. „Am plecat scârbit”

Ana Anitoiu 10.03.2023, 12:31
Ce se întâmplă, de fapt, la interviul de angajare la Ikea. Un timișorean a rămas cu un gust amar după întâlnire. „Am plecat scârbit”

Un bărbat din Timișoara a povestit că a rămas cu un gust amar după ce a fost la un interviu de angajare la magazinul construit de Ikea în orașul lui și a dezvăluit care au fost motivele pentru care a plecat scârbit de la întâlnire.

Un timișorean, despre interviul de angajare la Ikea

Bărbatul, care este fotograf și este pasionat de arhitectură s-a înscris în cursa pentru un loc de muncă la Ikea Timișoara, unde compania este într-un proces de recrutare a personalului pentru magazinul pe care l-a deschis în acest oraș.

Timișoreanul a precizat că și-a stabilit ca țintă un salariu de 3.500 de lei net, iar la un moment dat a fost chemat la interviul de angajare, organizat la Hotelul Continental din Timișoara. Însă, în loc ca interviul să aibă loc la ora stabilită, acesta a început cu 40 de minute mai târziu, într-o sală în care se aflau alte 15 persoane.

„Nu îmi place modul ăsta al firmei de recrutare. M-a scârbit. Nu poți să mă bagi prin bucătărie pe la Conti. Iertați-mă. Eram într-un sacou, cu cravată. Parcă totuși… Stau o jumătate de oră la recepție ca să ce? Păi dacă m-ai chemat la o oră, ora aia e. Că eu nu am sunat-o pe doamna să îi spun că sunt în taxi, să mă mai aștepte puțin că am o treabă.

Acolo mi-am dat seama că astea sunt așa… românisme. Nu mai bine mă chemai într-un birou și discutai cu fiecare un sfert de oră? Nu trebuie să mă ții două ore jumătate să ascult povestea unuia și altuia. Și după aceea: părăsiți sala și vă sunăm noi dacă e nevoie”, a declarat timișoreanul, potrivit adevarul.ro.

Veste mare de la IKEA pentru romani. Vestul tarii este cel vizat
Magazin Ikea

De la ce sumă pornesc salariile la Ikea Timișoara

Candidatul pentru un loc de muncă la Ikea Timișoara a mărturisit că salariile oferite porneau de la 2.100 de lei net, cu posibilitatea de a beneficia de sporuri pentru zilele de weekend și de a ajunge la 3.000 de lei sau mai mult după o anumită perioadă.

„Mie spune-mi ce-mi dai acum pentru că tu cu 2.100 nu poți să… O femeie a spus: Bun, ne decontați transportul?. Și doamna a spus: în anumite circumstanțe, că dacă stați în oraș nu o să vi se deconteze autobuzul. Păi da, dar stau în capătul celălalt al orașului. Nu e problema noastră. E o chestie îmbrăcată așa… în anumite condiții se acordă bani de transport”, a mai declarat timișoreanul, care a precizat că a plecat scârbit și că nici nu a fost contactat ca să fie anunțat că nu a fost selectat.

„Când am întrebat dacă nu s-ar putea negocia un salariu mai bun, doamna a spus: Domnule, puteți să faceți bani foarte mulți. Mergeți și vă angajați agent comercial în vânzări și o să umblați toată ziua, dar aici e IKEA. La IKEA aveți stabilitate, prindeți rădăcini. Banii vin mai târziu.

Păi nu, că omul are nevoie acum. Eu cred că se construiește o echipă, dar oameni buni, prețurile s-au dublat”, a mai declarat timișoreanul, conform căruia a perceput mesajul Ikea sunând ca: „nu încercați să cereți mai mult, trebuie să vă simțiți mândri că lucrați pentru noi”.

Ce a răspuns Ikea la acuzațiile făcute de candidatul la un loc de muncă

Reprezentanții Ikea au răspuns la acuzațiile făcute de candidatul la un loc de muncă. Referitor la faptul că viitorilor angajați li se transmite ideea că ar fi privilegiați să lucreze pentru ei, în ciuda salariilor mici, aceștia au transmis:

„În timpul procesului de recrutare, echipa de resurse umane împărtășește cu candidații de ce a lucra la Ikea reprezintă mai mult decât un simplu loc de muncă:

informații despre departamente, cum ne organizăm activitatea zilnică și cum colaborăm între noi, deoarece a lucra împreună este o valoare importantă pentru noi. Nu le numim privilegii, ci doar împărtășim care sunt beneficiile pe care angajații le pot avea, fiind parte din echipa Ikea”.

De asemenea, reprezentanții Ikea au menționat că fiecare candidat care intră în procesul de recrutare primește o decizie finală prin e-mail, SMS sau telefon, în momentul în care selecția a fost finalizată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...