Ce se întâmplă de fapt dacă pui sare în șampon. Sigur nu știai asta

Stan Filon 13.05.2021, 11:48
Ce se întâmplă de fapt dacă pui sare în șampon. Sigur nu știai asta

Sarea este un condiment nelipsit din mâncărurile noastre, dar aceasta poate face minuni și pentru părul nostru. Dacă pui sare în șamponul cu care te speli pe cap vei vedea că vei scăpa de foarte multe probleme pe care le ai la nivelul pielii capului, iar părul tău va deveni mult mai sănătos.

Iată ce se întâmplă de fapt dacă pui sare în șampon

Puțini știu, dar sarea ne poate ajuta să scăpăm de multe probleme care apar la nivelul scalpului. Mătreața, eczemele, părul gras, toate dispar ca prin minune dacă știm cum să folosim sare în timpul dușului. Citește mai jos exact ce trebuie să faci pentru a scăpa rapid de aceste probleme. În plus, îți vom dezvălui și cum poți face scrub cu sare și cum poți folosi ingredientul minune pentru a obține un adevărat tonic pentru piele.

Vezi zilnic cum pierzi mai mult părdecât înainte, iar podoaba ta capilară s-a rărit destul de mult? Ei bine, sarea îți vine în ajutor! Dacă pui sare în șamponul tău, vei vedea că nu mai pierzi atât de mult păr și, mai mult, părul tău va deveni mult mai sănătos și se va îndesi.

Ce se intampla de fapt daca pui sare in sampon
Ce se intampla de fapt daca pui sare in sampon

Piele sănătoasă, păr sănătos

Poți face un adevărat tratament cu sare de mare. Spală părul și scalpul cum faci de obicei, apoi ia o lingură de sare de mare și masează scalpul 10 minute. Spală din nou părul. Poți repeta procedura de 1-2 ori pe săptămână, iar rezultatele le vei putea veni cu ochiul liber după aproximativ o lună de zile.

Pui sare în șampon și scapi de mătreață! Și de data aceasta poți folosi sarea de mare, aceasta având abilitatea de a stimula circulația esențială în menținerea sănătății scalpului și în eliminarea mătreții. Împarte părul în câteva secțiuni, apoi presară sare de mare ca pe friptură. Masează apoi scalpul cu degetele umede timp de 10-15 minute, după care clătește bine părul.

Scrub cu sare

Sarea se folosește în șampon și când avem probleme cu părul gras. Aceasta se datorează scalpului gras, iar glandele sebacee sunt de vină pentru producția de sebun și aspectul urât al părului. Adaugă 2 linguri de sare de mare în șamponul tău, amestecă bine, apoi spală-te la cap. Schimbările vor fi vizibile încă de la prima folosire!

Poi face scrab cu sare, pentru o piele mai sănătoasă. Ai nevoie de 3-4 linguri de sare și 1/2 cană de ulei de cocos sau măsline. Cu pasta formată masează pielea corpului. Opțional poți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat.

Se cunoaște că sarea curăță porii și echilibrează producția de sebum, prevenind și acneea. Pentru tonic amestecă 1 lingură de ulei de cocos/măsline cu 80 ml apă călduță. Pune-le într-un recipient cu pulverizator, amestecă bine și dă pe față. Este un tonic bun și pentru pielea uscată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...