Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în omletă. Trucul mai puțin știut

Madlen Moraru / 28.05.2020, 13:34
Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în omletă. Trucul mai puțin știut

Trucurile din bucătărie sunt numeroase și când vine vorba de preparatele populare. Omleta poate căpătă o altă savoare dacă este adăugat puțin bicarbonat de sodiu. Compoziția se poate prepara astfel și va fi un exercițiu culinar inedit. Dacă până acum nu ați mai încercat pulberea cu proprietăți incredibile și la nivel gastronomic, o puteți face cu ușurință.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în omletă

Omleta reprezintă un preparat simplu de gătit și foarte popular și în țara noastră. Poate fi realizată în câteva minute și nu aveți nevoie de o pregătire foate mare în bucătărie pentru a o face pentru cei dragi. Dacă doriți, însă, să impresionați prin intermediul unei omlete speciale, o puteți face respectând câteva indicații

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat de sodiu în omletă. Trucul mai puțin știut
Omleta devine cu mult mai pufoasă și delicioasă, dacă în compoziție este adăugat și un praf de bicarbonat de sodiu

Omleta devine cu mult mai pufoasă și delicioasă, dacă veți adăuga în compoziție și un praf de bicarbonat de sodiu, alături de cel de sare sau piper. Puteți sparge ouăle într-un castron și să le bateți astfel, până s-au omogenizat și devin spumă, cu ajutorul unei furculițe. După care, se adaugă un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu, direct în compoziție.

Trucul e mai puțin știut, dar e genial

Trucul pentru a incorpora praful albicios cu multe proprietăți și la gătit nu este chiar atât de cunoscut. Dar poate face o reală diferență când vine vorba despre pregătirea unei omlete pufoase. Omleta se pune în tigaie, după ce și bicarbonatul a fost omogenizat corespunzător în compozița pentru omletă. Se prăjește până când s-a rumenit, în puțin ulei, după care se întoarce și pe cealaltă parte.

De asemenea, un alt truc foarte ingenios ce se poate aplica atunci când gătiți ouă ochiuri este să puneți un praf de făină în uleiul fierbinte. În acest mod, ochiurile se vor rumeni, dar marginile nu se vor prinde de cele ale tigăii. Totodată, pot fi bătute separat albușurile, peste care se adaugă și gălbenușurile, pentru ca preparatul să aibă un aspect pufos. Un alt mod prin care puteți obține această densitate ideală este ca atunci când bateți ouăle să adăugați câteva lingurițe de apă în compoziție, potrivit dcnews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI