Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, care se găsește în mai toate gospodăriile. Majoritatea gospodinelor îl țin în bucătărie sau în cămară, într-un dulap, pentru a-l folosi ca agent de fermentare în prepararea prăjiturilor sau a checurilor. Totuși, acest ingredient chimic nu este folositor doar pentru gătit. Fiindcă nu i s-a mai părut util, o femeie s-a decis să arunce plicul de bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi. Ce s-a întâmplat la doar câteva ore distanță, afli în continuare.
O gospodină adevărată are în casă măcar un plic de bicarbonat de sodiu, folosit în special la diferite prăjituri sau rețete de chec ori clătite. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu are și alte întrebuințări, unele nebănuite chiar. Despre proprietățile acestui produs chimic putem vorbi ore în șir, însă mai relevantă este povestea unei femei care s-a gândit să arunce în coșul de gunoi gunoi plicul, văzând că în el mai era foarte puțină soluție.
Când a revenit în bucătărie, peste câteva ore, nu mică i-a fost mirarea atunci când a observat ce se întâmplase. Mirosul neplăcut al resturilor din coșul de gunoi dispăruse ca prin minune. Așadar, una dintre întrebuințările mai puțin cunoscute ale bicarbonatului de sodiu aceea de a ne scăpa de mirosurile mai puțin plăcute, care ne dau deseori serioase bătăi de cap. Acest lucru se întâmplă deoarece acest ingredient natural are proprietăți antiseptice, antifungice și antibacteriene.
Indiferent că provin de la resturi de alimente, cuptor, țevi, frigider sau orice altă sursă, mirosurile neplăcute din bucătărie se pot răspândi ușor în întreaga locuință. Deoarece suntem convinși că orice gospodină își dorește să elimine mirosurile neplăcute și să aibă o bucătărie curată, vă sfătuim să folosiți bicarbonatul de sodiu în acest sens. Are o putere incredibilă de a inhiba mirosurile!
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dacă nu este dus la timp, sacul de gunoi devine principala sursă din bucătărie care ne poate deranja simțul olfactiv. Prin urmare, pentru a preveni răspândirea de mirosuri neplăcute în urma fermentării resturilor de alimente, pune pe fundul sacului de gunoi bicarbonat de sodiu.
După cum bine știm cu toții, o altă sursă care ar putea provoca mirosuri neplăcute în bucătărie este frigiderul. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin bicarbonat de sodiu într-un bol, în frigider, și vei observa cum acest ingredient elimină mirosurile alimentare, conferind senzația de prospețime.
Pe același principiu, dacă presari puțin bicarbonat de sodiu în scrumieră, poți uita definitiv de mirosul de țigară.