Ce se întâmplă, de fapt, cu vremea, marți, 2 februarie. Meteorologii sunt siguri deja

Ana Anitoiu 01.02.2021, 21:18
Ce se întâmplă, de fapt, cu vremea, marți, 2 februarie. Meteorologii sunt siguri deja

Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla cu vremea, de fapt, marți, 2 februarie. Unii dintre românii din țară au parte de vești proaste, mai ales dacă și-au planificat călătorii cu mașina sau plimbări pe jos. Nici bucureștenii nu vor fi mai fericiți. Iată cum arată prognoza meteo!

Ce se întâmplă cu vremea, marți, 2 februarie

Potrivit meteorologilor, marți, 2 februarie, vremea începe să se încălzească. În unele zone, maximele vor ajunge chiar și la 14 grade Celsius. Însă, în sud-vestul şi nord-vestul țării şi doar izolat în rest, se anunță ploi slabe sau burniţã. Valorile termice maxime se vor situa între 3 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în sudul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, cele mai ridicate dintre acestea urmând să se înregistreze pe litoral.

La munte și în nordul Moldovei sunt posibile fulguieli trecãtoare sau lapoviță. Conform meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat, dar va avea unele intensificãri în nordul Carpaţilor Orientali, mai ales în timpul nopţii.

Ce se intampla, de fapt, cu vremea, marti, 2 februarie. Meteorologii sunt siguri deja
Un cuplu la plimbare

Prognoza meteo pentru București, marți, 2 februarie

În București, va fi înnorat, iar dimineața șoferii ar trebui să fie extrem de precauți, deoarece va fi ceață ce va reduce vizibilitatea. Mai mult, este posibil să apară burniţã sau ploaie slabã, cu vânt slab. Astfel, cei care visau la plimbări pe jos, în timpul săptămânii, și-ar putea vedea planurile date peste cap.

În plus, cei care au probleme cu căldura în Capitală au un mic motiv de bucurie. Temperatura minimă resimţită în București va fi situată între 0 și 2 grade Celsius, iar cea maximă ar putea ajunge la 7 grade Celsius.

Cum va fi vremea miercuri, 3 februarie

În cea mai mare parte a României, miercuri, 3 februarie, vremea va deveni deosebit de frumoasă pentru această zi din an. Temperaturile maxime vor atinge valori situate între 5 grade Celsius în nordul Moldovei şi 14 grade în Banat. La polul opus, temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade Celsius. Acestea vor fi ceva mai scăzute în estul Transilvaniei, unde termometrele ar putea indica -5 grade.

În nordul, centrul și vestul teritoriului României, cerul va fi mai mult noros, în special în prima parte a zilei. În plus, conform meteorologilor, va ploua slab în timpul nopții. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte, trecător. În restul țării, se anunță ceață, local, mai ales dimineața, precum și burniță sau ploi slabe, izolat.

Prognoza meteo pentru București, miercuri, 3 februarie

De asemenea, potrivit prognozei meteo pentru miercuri, 3 februarie, bucureștenii se vor bucura de o încălzire a vremii. Dimineața și noaptea sunt anunțate condiții de ceață și trecător, de burniță. Însă, temperaturile vor porni de la 2 până la 4 grade Celsius și vor crește până la 9 sau 10 grade.

De altfel, bucureștenii se vor putea bucura de vreme caldă până vineri. Joi, valorile termice maxime vor ajunge la 14 grade Celsius, cu minimele situate între 2 și 4 grade. Vineri, situația va fi cam aceeași, cu maxime de 12 – 13 grade Celsius și minime de 1 – 3 grade. Sunt posibile episoade de ceață.

Tendița vremii, până la finalul săptămânii

Joi și vineri, vremea va fi tot deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, în toată țara, cu temperaturi de până la 16 grade Celsius și minime de până la -2 grade. Cele mai crescute temperaturi vor fi înregistrate în Lunca Dunării.

Totodată, conform meteorologilor, în aceste zile vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h. În unele zone ale țării se pot semnala ploi slabe, izolat, în special în estul României. Vezi AICI cum va fi vremea în februarie 2021!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...