Ce se întâmplă dacă ștergi pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucul extrem de simplu și eficient

Diana Radu 26.06.2020, 12:53
Ce se întâmplă dacă ștergi pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucul extrem de simplu și eficient

Bicarbonatul de sodiu a căpătat foarte multă popularitate printre produsele de curățenie, deoarece este un abraziv eficient, dar blând cu materialele și cu pielea ta, deoarece nu conține substanțe chimice. Cu ajutorul acestui produs magic îți poți lustrui casa și poți curăța inclusiv urmele de pe pereți.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să ștergi urmele de pe pereți

Fie că vorbim despre îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți desenate de cei mici, fie de urmele de grăsime sau de igrasia din baie, bicarbonatul de sodiu promite să te scape de ele imediat. În cazul urmelor de creion tot ce trebuie să faci este să presari pe un burute umed puțin bicarbonat de sodiu și să freci bine urmele respective. Rezultatele vor fi uimitoare fără a fi nevoie să zugrăviți pereții din nou.

O altă soluție eficientă în acest caz este pasta de dinți. Se pune puțină pastă pe o periuță de dinți veche și abrazivă și se freacă zona respectivă de pe perete pe care o doriți curată. La final se șterge peretele cu o lavetă curată și umedă.

bicarbonat de sodiu, curatenie, pereti
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să ștergi urmele de pe pereți

Pentru a scoate petele de grăsime de pe pereți ai nevoie doar de 50% oțet alimentar alb și 50% apă caldă pentru a scoate peretele de pe pereți și o lingură de bicarbonat de sodiu. Cu soluția obținută poți freca ușor petele de grăsime de pe pereți. La final, este recomandat să tamponezi peretele cu o cârpă uscată, pentru a nu rămâne picături de oțet peste vopsea.

Pentru a elimina petele de mucegai de pe pereții din baie sau din bucătărie va trebui să prepari o soluție din trei ingrediente: bicarbonat de sodiu, oțet, apă caldă (opțional), ulei esențial (opțional). După ce ai amestecat toate ingredientele, toarnă substanța rezultată într-un recipient cu pulverizator. Apoi, pulverizează direct pe zonele afectate de mucegai verde sau negru, iar acesta ar trebui să dispară după ce se usucă. Oțetul este foarte util în compoziție pentru că omoară peste 80% dintre spori, bacterii și chiar virusuri.