Ce se întâmplă dacă pui un săculeț cu bicarbonat de sodiu în dulapul cu haine. Efectul e uimitor

Rădulescu Valentin 20.09.2020, 14:25
Ce se întâmplă dacă pui un săculeț cu bicarbonat de sodiu în dulapul cu haine. Efectul e uimitor

Bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut și apreciat de majoritatea gospodinelor. Acesta poate fi utilizat atât în mâncare, dar și pentru a menține casa curată. Acest praf magic este un compus chimic anorganic, cu formula NaHCO3, care are efecte uimitoare atunci când îl utilizezi în șifonierul cu haine.

Efectul uimitor pe care îl are bicarbonatul de sodiu atunci când este pus în dulapul cu haine!

Bicarbonatul de sodiu ajută foarte mult la eliminarea mirosurilor neplăcute, dar este și foarte eficient pentru curățarea casei. În timp, hainele ținute în dulap prind un miros mai puțin plăcut, dar asta se poate rezolva ușor cu doar un pic de bicarbonat de sodiu. Dacă folosești regulat acest praf în dulapul tău, hainele tale vor mirosi mereu ca noi, iar de astfel, previne și apariția petelor de mucegai.

Pentru a avea mereu mirosul plăcut de dero pe hainele tale, este necesar doar să umpli un săculeț din pânză cu bicarbonat de sodiu. Acesta poate fi așezat în colțul șifonierului și lăsat acolo. De asemenea, mai există și varianta de a pune bicarbonatul într-un vas, pe care îl așezați mai apoi la fundul dulapului. Totodată, poți să cureți șifonierul foarte ușor. Tot ceea ce trebuie să faci este să presari bicarbonat în dulap, după care să ștergi cu o cârpă umedă.

Ce se întâmplă dacă pui un săculeț cu bicarbonat de sodiu în dulapul cu haine
Ce se întâmplă dacă pui un săculeț cu bicarbonat de sodiu în dulapul cu haine

Dezinfectat de casă foarte eficient

Prin proprietățile sale uimitoare, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și drept dezinfectat. Mai ales în perioada pandemiei, acesta este foarte util, pentru că prețurile la astfel de produse au crescut, iar uneori s-ar putea să nici nu le găsești când ai nevoie. Acesta poate curăța ușor casa de bacterii și virusuri.

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu drept dezinfectant, este nevoie să prepari o soluție. Aceasta se poate face foarte ușor prin adăugarea bicarbonatului într-un bol cu apă caldă. După ce ați trecut de această etapă, puteți folosii o cârpă sau un burete pentru a curăța suprafața dorită, precum: tastatură, telefon, telecomandă, etc. În așa fel veți economisii bani și veți scăpa și de bacteriile nedorite.

Urmăriți Impact.ro și pe