Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în toate camerele din casă. Cea de sub pat va face minuni

Ioana Bucur 17.10.2021, 09:26
Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în toate camerele din casă. Cea de sub pat va face minuni

Locuința trebuie să ne fie oază de liniște și fericire, locul în care ne simțim cel mai bine, feriți orice factor nedorit din lumea exterioară. Există însă situații în care echilibrul ne poate fi dat peste cap. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat soluții pentru a alunga spiritele rele și energiile negative din casa lor. Un truc nebănuit, dar pe care îl poate încerca oricine, implică un ingredient folosit în bucătărie: vezi ce se întâmplă dacă pui o lămâie în toate camerele din casă.

La ce ar trebui să fii atent dacă pui o lămâie în toate camerele

Bețișoare parfumate, lumânări, uleiuri esențiale, tămâie, arderea unor plante aromatice, toate au fost și sunt în continuare folosite, în toate colțurile lumii, ca mici ritualuri de a schimba, cumva „energia” din casă. În vremuri străvechi, înainte ca medicina să salveze vieți, vracii antici utilizau puterea plantelor pentru a vindeca atât afecțiuni fizice cât și spirituale.

Chiar dacă nu face parte din mentalitatea europeană, teoria energiilor a fost oarecum adoptată, probabil în încercarea de a găsi cât mai multe moduri de a ne detașa de stresul și problemele de zi cu zi. Specialiștii în filosofie orientală susțin că energia stagnantă negativă poate avea efecte nocive asupra stării mentale și chiar și fizice a omului, manifestându-se printr-o serie de simptome pe care le cunoaștem prea bine: lipsa generală de bucurie sau fericire, insucces, durere fizică, boli, afecțiuni și altele.

Și așa ajungem la lămâi. Pare ciudat, însă se crede că aceste fructe ajută la identificarea energiilor negative din casă, ele fiind renumite pentru capacitatea de a acumula energia negativă din orice încăpere a locuinței.

Cu alte cuvinte, ar trebui să pui o lămâie în toate camerele din casă, chiar și în bucătărie și baie.

Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în toate camerele din casă

Așează câteva lămâi într-un coșuleț și pune-l în dormitor, sub pat. Dacă, după câteva zile, acestea se vor usca, înseamnă că nu ai de ce să te îngrijorezi, iar camera abundă de bucurie și energii pozitive. Dacă, în schimb, pe coaja fructului apar pete negre sau va forma mucegai, se spune că în încăpere există anumite energii negative care nu-ți dau pace.

Gestul banal cu efecte uriașe

Specialiștii oferă și câteva sfaturi pentru eliminarea energiilor negative din casă. Cel mai simplu și mai eficient este aerisirea zilnică a camerelor, la primele ore ale dimineții. Schimbul de aer va „curăța energiile nedorite”.

Atunci când mutăm obiectele de mobilier din încăperi se spune că schimbăm energiile, iar starea noastră emoțională se schimbă în bine.

„Desi exista reguli ale feng shui-ului, fiecare are propriul sistem energetic unic. Ne putem raporta la spatiile noastre foarte diferit. Uneori, intoarcerea unei canapele te poate face sa te simti mai calm sau mai sigur. Si nu exista o explicatie logica pentru asta”.

Cu orice te-ai confrunta in ceea ce priveste ranile vechi, modelele de gandire negativa si emotiile blocate trebuie tratate pentru a-ti optimiza bunastarea si mediul de acasa.”, spun specialiștii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...