Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în vaza florilor. Efectul este uimitor

Diana Radu 08.11.2019, 11:43
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în vaza florilor. Efectul este uimitor

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ce poate fi folosit atât în bucătărie, cât și în cosmetică sau la curățenia casei. Însă, asta nu e tot, în caz că nu știai bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit și pentru plante. Cum ajută bicarbonatul de sodiu plantele și de ce e indicat să-l pui în vaza florilor?

Cum acționează bicarbonatul de sodiu asupra florilor din vază sau a plantelor din ghiveci

De ce este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în apa florilor din vază sau din ghiveci?
De ce este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în apa florilor din vază sau din ghiveci?

Iubitorii de plante ar trebui să știe că bicarbonatul de sodiu este un ingredient 100% ecologic ce poate înlocui într-un mod foarte eficient substanțele chimice folosite de obicei la grădinărit.

Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea solului, ceea ce favorizează înflorirea plantelor din ghiveci. Există o mulțime de flori care se dezvoltă mult mai bine în solul alcalin, cum ar fi begoniile, mușcatele și hortensiile. Florile lor vor fi mult mai frumoase, mai sănătoase și mai numeroase dacă le tratezi cu bicarbonat. În acest scop, nu trebuie decât să-l presari pe pământ.

De asemenea, dacă vrei ca florile din vază să-ți reziste mai mult tot ce trebuie să faci este să adaugi bicarbonat de în apa din vază în proporțiile următoare: un vârf de cuțit de bicarbonat dacă vaza este mică, o linguriță într-o vază medie și o lingură de bicarbonat într-o vază de capacitate mare. Astfel, te vei putea bucura mai mult timp de parfumul florilor.

Ce precauții sunt necesare atunci când utilizezi bicarbonat de sodiu pentru flori

Atunci când folosești bicarbonat de sodiu pentru flori, evită să pulverizezi pe tulpini și pe boboci. De asemenea, respectă dozajul pe care ți l-am recomandat mai sus, întrucât o cantitate prea mare de bicarbonat poate arde frunzele plantelor.

Ca regulă generală, reține că nu trebuie să depășești o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Pentru ca aderența la frunze să fie optimă, poți adăuga la soluția pulverizatoare trei lingurițe de ulei de măsline.

Urmăriți Impact.ro și pe