Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în săpunul lichid. Trucul simplu și uimitor

Diana Radu 21.04.2020, 15:46
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în săpunul lichid. Trucul simplu și uimitor

Bicarbonatul de sodiu a căpătat un loc aparte în procesul de îngrijire personală. Acest ingredient era folosit inclusiv de bunicile noastre în rutina lor de îngrijire. Dacă vrei să folosești un produs natural, mai puțin agresiv și mai ieftin, atunci poți apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Iată câteva întrebuințări pe care le poate avea bicarbonatul în ritualul de îngrijire.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de îngrijire

Combinat cu săpun lichid sau cu gel de duș, bicarbonatul de sodiu poate fi un bun exfoliant pentru corp. Produsele de scurb din comerț pot fi foarte abrazive, în schimb bicarbonatul este mai bând cu pielea ta, însă ajută în același timp la exfolierea celulelor moarte. În acest sens, va trebui să prepari o soluție din trei părți de bicarbonat de sodiu și o parte de apă. Pasta obținută se aplică pe piele și se freacă circular, după care se clătește din abundență cu apă călduță. Astfel, pielea ta va deveni mai catifelată. Ritualul se repete de cel mult două ori pe săptămână.

bicarbonat de sodiu, sapun lichis, exfoliant
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de îngrijire

Bicarbonatul de sodiu îmbunătățește efectul șamponului. Acest ingredient miraculos poate fi folosit cu succes și în îngrijirea părului. Tot ce trebuie să faci este să adăugi în palmă cantitatea necesară de șampon, iar peste să presari un praf de bicarbonat de sodiu. Aplică soluția obținută pe sclap, după care clătește bine. Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea reziduurilor de produse de styling, iar părul tau va fi mai curat și mai ușor de pieptănat.

Bicarbonatul de sodiu și beneficiile lui

  • tratament împotriva acneei
  • curățarea feței de punctele negre
  • pete
  • eliminarea aspectului lucios al pielii
  • curăță pielea, după ce este expusă la diverși factori, razele solare, toxine, praf

Are efecte antiseptice și antiinflamatorii, ajută la curățarea porilor, exfoliază pielea și îi echilibrează nivelul ph-ului.
Diminuează efectul cearcănelor și ne scapă pielea de acnee.

Urmăriți Impact.ro și pe