Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Trucul simplu și uimitor

Redacția IMPACT / 28.01.2020, 13:45
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Trucul simplu și uimitor

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pe care ni l-au tot recomandat mamele și bunicile noastre în trecut pentru a ne curăța diverse obiecte din casă. Dacă totuși refuzai să crezi până acum că acest truc te poate scăpa de murdărie, sau de acnee, e bine de știut că acesta chiar dă roade.

Cum să scapi de părul gras cu bicarbonat de sodiu

Numeroase femei se confruntă zilnic cu excesul de sebum, care se resfrânge nu doar asupra tenului, ci și asupra scalpului. Ce e de făcut în această situație. Doamnele și domnișoarele trebuie să aibă la cunoștință faptul că bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări, chiar și în cosmetică și înfrumusețare. La această soluție apelează persoanele care vor să scape de acneea de pe ten, însă puți știu că acesta poate fi utilizat cu succes și în procesul de șamponare. Dacă nu ești dispusă să aloci o sumă mare sampoane speciale sau pentru tratamente de înfrumusețare mai complicate, este posibil ca bicarbonatul de sodiu să fie aliatul tău în această situație.

Ce pași trebuie să urmezi:

Pentru a trata problema părului gras, este bine să știi că ai drept alternativă bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțin bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosești în mod obișnuit.
Mai mult, bicarbonatul mai are o întrebuințare specifică. Amestecat cu puțină zeamă de lămâie și dizolvat într-un pahar cu apă caldă, acesta poate fi un aliat ideal pentru persoanele care au dread-uri, căci împrospătează părul.

Părul cu dread-uri poate fi reîmprospătat cu ușurință folosind bicarbonat de sodiu. Foto: Hannah Gullixson / Unsplash
Părul cu dread-uri poate fi reîmprospătat cu ușurință folosind bicarbonat de sodiu. Foto: Hannah Gullixson / Unsplash

Totodată, bicarbonatul de sodiu poate fi o metodă ideală pentru a avea o perie de păr curată, fără a fi nevoie să-ți cumperi alta. Pentru a scăpa de uleiurile naturale secretate de păr și de resturile de produse de coafat din perie, tot ce trebuie să faci este să înmoi perii pieptenilor într-o soluție care să conțină o lingurință de bicarbonat de sodiu și o mică cantitate de apă. După ce lași câteva minute soluția să acționeze, clătește peria sau pieptănul cu apă caldă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI