Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în bazinul de la W.C

Daria Petrescu 10.06.2020, 09:21
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în bazinul de la W.C

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele care nu trebuie să lipsească de pe raftul bucătăriei noastre. Praful alb este apreciat, datorită numeroaselor întrebuințări practice pe care le are. Curăță și elimină murdăria și grăsimea, însă are un rol extrem de important în albirea anumitor suprafețe. Puțini sunt însă, cei care știu ce se întâmplă dacă pui bicarbonate de sodiu în vasul de w.c

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în bazinul de la W.C

Curață chiuveta și vasul de toaleta. Presărați bicarbonat de sodiu și frecați cu un burete umed. Rezultatul este uimitor. De asemenea, bicarbonatul de sodiu face minuni în vasul de toaletă. Presărat pe pereții bazinului, acesta se curăță perfect.

Te ajută să îți menții bucătăria curată

Versatilitatea de care da dovadă bicarbonatul de sodiu îl transformă într-un produs de curățare excelent pentru bucătăria ta (și, în plus, ieftin), ajutându-te să scapi de pete dificile, arsuri și mirosuri neplăcute. Astfel îți vei igieniza cuptorul (clasic/cu microunde), frigiderul, chiuvetă, tocatorul, oalele, veselă și gresia fără chimicale periculoase, din comerț.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu

Curată aragazul

Presărând bicarbonat de sodiu peste partea metalică (după ce ai dat grătarul și ochiurile la o parte); stropește totul cu oțet și lasă pastă formată să acționeze timp de 30 de minute. Freacă totul cu un burete moale (pentru a nu zgâria suprafață) și curată cu șervețele de hârtie – aragazul tău va străluci de curățenie!

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii
Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii

Curată cuptorul

Folosiți o pastă formată din ½ cană de bicarbonat de sodiu și 2-3 linguri de apă. Scoate totul din cuptor; întinde și freacă ușor pastă de bicarbonat pe toate suprafețele interioare (folosește mănuși și evita elementele de încălzire din cuptor.

Așteaptă cel puțîn 12 ore, timp în care poți să cureți raftul din cuptor: întinde un prosop vechi in cadă/cabina de dus; presară o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu deasupra.  Stropește totul cu oțet; după ce soluția începe să acționeze. Toarnă apă firebinte deasupra, cât să acopere totul și lasă-l așa peste noapte; a două zi, freacă-le cu un burete și clătește-le cu apă.

Desfundă scurgerea chiuvetei

Toarnă pe scurgere 1 cană de bicarbonat, apoi 1 ceașcă de oțet fierbinte și, după câteva minute, 1 litru de apă fierbinte.  Crește puterea de curățare a detergentului de vase adăugând câteva linguri de bicarbonat de sodiu în sticlă cu detergent.

Elimina petele de arsuri din oale și tigăi punând la fiert apă în respectivul vas (cât să acopere 1-4 din înălțimea acestuia) și adăugând 5 linguri de bicarbonat de sodiu în apă; când amestecul fierbe, stinge focul și lasă vasul așa timp de câteva ore/peste noapte, apoi spală arsura desprinsă de pe fund.

Curată gresia cu mopul, folosind o găleată de apă caldă, în care ai turnat ½ cană de bicarbonat de sodiu.

Elimina pesticile de pe fructe si legume

Pentru a elimina cat mai multe dintre pesticidele care pot contamina fructele si legumele, le poți înmuia în apă cu bicarbonat de sodiu: umple chiuveta cu apa; adaugă 1 cană de bicarbonat de sodiu; lasă la înmuiat în chiuveta fructele și legumele dorite timp de 15 minute.

Urmăriți Impact.ro și pe