Ce se întâmplă dacă nu activezi modul avion pe telefon atunci când zbori. E mai periculos decât credeai

Badea Violeta 20.05.2022, 17:16
Ce se întâmplă dacă nu activezi modul avion pe telefon atunci când zbori. E mai periculos decât credeai

Te-ai întrebat vreodată ce se poate întâmpla dacă nu activezi modul avion pe telefon atunci când zbori? Ei bine, specialiștii atrag atenția acestui lucru, sfătuindu-i pe toți călătorii să respecte indicațiile însoțitorilor de bord. Faptul că nu îți activezi această opțiune atunci când te afli în avion ar putea cauza probleme uriașe. Iată ce se poate întâmpla mai exact!

De ce este indicat să-ți activezi modul avion în timpul zborului

Majoritatea telefoanelor mobile au modul avion. Această opțiune suspendă temporar semnalele și Wi-Fi, chiar dacă dispozitivul rămâne complet funcțional în rest.

Probabil ai observat și tu că înainte de decolare, însoțitorii de bord recomandă activarea modului avion. Nerespectarea acestui lucru nu ar putea duce la prăbușirea unei aeronave, dar ar putea totuși cauza probleme uriașe pentru piloți. Asta pentru că semnalele pot interfera cu comunicațiile.

„Semnalele generate prin antenele de la sol și dispozitivele 5G ale utilizatorilor pot cauza interferențe în momente critice din zbor”, a spus Ryan C., pilot comercial, potrivit Reader’s Digest.

Dacă nu treci telefonul în modul avion, atunci acesta va continua să încerce să stabilească conexiuni cu fiecare turn de telefonie mobilă de la sol pe lângă care trece aeronava.

Nu numai că semnalele vor cauza interferențe cu navigația avionului, dar efortul depus de telefonul mobil pentru a continua să scaneze și să sară peste turnuri la viteze de survolare va consuma și bateria și nu va menține un semnal constant.

De ce este bine sa activezi modul avion pe telefon atunci cand zbori
De ce este bine sa activezi modul avion pe telefon atunci cand zbori

Accesarea Wi-Fi în timpul zborului

În prezent, aproape toate companiile aeriene oferă Wi-Fi la bordul aeronavelor, ceea ce este posibil pentru că este bazat pe satelit și nu depinde de conexiunile cu turnurile de telefonie mobilă.

Mai exact, este o antenă montată pe avion, semnalul parcurgând 35000 km de la Pământ și înapoi într-o singură secundă. Problema este menținerea conexiunii în stratosferă la o viteză a aeronavei de circa 900km/h.

Potrivit cele mai noi tehnologii, aceasta se amplasează pe partea de jos a avionului, comunicând cu o rețea de 160 de turnuri de telecomunicații.

Prin urmare, apar tarifele mari solicitate pentru serviciile de internet la bordul aeronavelor, însă nu garantează și o conexiune bună. Totuşi, există mulţi oameni de afaceri care ar prefera să bage mâinile adânc în buzunare doar pentru a beneficia de un internet bun.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...