Ce se întâmplă dacă mergi cu mâncare sau băutură „la pachet” pe plajele din Grecia. Un turist român a pățit-o

Anca Manolica 18.08.2022, 18:15
Ce se întâmplă dacă mergi cu mâncare sau băutură „la pachet” pe plajele din Grecia. Un turist român a pățit-o

Grecia a rămas și în acest an una din destinațiile preferate de vacanță ale românilor. Foarte mulți au ales să lase litoralul românesc pentru cel elen, prețurile accesibile, dar și serviciile de calitate fiind două dintre punctele care au cântărit mult în această decizie. Cu toate acestea, au existat și unele situații mai puțin plăcute cu care unii dintre turiștii români s-au confruntat. Iată ce a pățit un bărbat care a mers pe plajă cu mâncarea de acasă.

Românii nu își uită obiceiurile și merg cu mâncarea sau băutura „la pachet” pe plajele din Grecia

Și anul acesta mulți români au ales ca destinație de vacanță superbele plaje grecești. Fie că decid să plece cu mașina personală, fie cu avionul, foarte mulți optează pentru tărâmurile elene atunci când vine vorba de a petrece un concediu pe cinste. Însă, după cum bine se știe, obiceiurile se uită greu.

Chiar și plecați peste hotare, pe însoritele plaje ale Greciei, românii nu și-au putut lăsa obiceiurile acasă. Deși în cele mai multe locații, accesul cu mâncare sau băutură aduse din exterior și nu cumpărate de la barurile de pe plajă este interzis, unii turiști par să ignore această regulă.

Plajă din Thassos, Grecia
Plajă din Thassos, Grecia

Cum a fost „sancţionat” bărbatul care a venit cu mâncarea în sacoșă

Și fiindcă au fost nenumărate cazuri în care s-a întâmplat acest lucru, mulți dintre proprietarii plajelor și-au pierdut răbdarea și au avut reacții chiar dure atunci când îi prindeau pe turişti cu produse din exterior.

Acesta a fost și cazul unui român care a povestit pe un forum de călătorie destinat insulei grecești pe care acesta a fost de faptul că a fost deranjat de proprietarul locaţiei în care a fost cazat. Fiindcă își urmărea clienții şi era foarte atent la „mişcările” lor, acesta l-a descris ca fiind „Sherlock Holmes”. Iată ce a scris bărbatul:

„Citind pe acest forum diverse întâmplări, m-am hotărât și eu să vă prezint întâmplările familiei mele în Thassos.

Am petrecut un sejur între 2 -8 august în Limenaria. Cazarea a fost relativ în regulă, micul dejun diversificat și gustos, amplasarea perfectă, chiar lângă plajă. Ce ni s-a părut nepotrivit, faptul că proprietarul George era un fel de Sherlock Holmes, adică de dimineața și până noaptea îi simțeai răsuflarea în ceafă.

Observa ce consumi pe plajă, cât ai comandat la barul său, ce ai mâncat la restaurantul său, ce duci sau ce aduci de la mașină. Oriunde te întorceai, dădeai nas în nas cu George. La un moment dat ni s-a părut frustrant. Când am rezervat ni s-a spus că este inclusă și plaja. George însă avea pretenție să comanzi totul la barul său.

Încă din prima zi, am fost martorii unei scene neplăcute, care nu ne-a picat bine. Într-o familie, soțul îndrăznise să aducă pe plajă o sticlă cu vin și, ce să vezi, George s-a aruncat asupra lui ca un uliu, l-a apostrofat și i-a vărsat sticla cu vin. Noi am cam rămas uluiți!”, a scris turistul român pe Forum Thassos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...