Ce se întâmplă dacă amesteci uleiul de ricin cu bicarbonatul de sodiu. Pielea ta o să-ți mulțumească

Iancu Andreea 16.12.2020, 09:56
Ce se întâmplă dacă amesteci uleiul de ricin cu bicarbonatul de sodiu. Pielea ta o să-ți mulțumească

Natura ne-a pus la dispoziție o mulțime de ingrediente care să ne facă sănătoși și frumoși la trup. Iar uleiul de ricin se numără printre acele trucuri folosite de numeroase doamne și domnișoare. Totuși puțini cunosc faptul că uleiul de ricin cu bicarbonatul de sodiu au efecte spectaculoase.

Efectele uleiului de ricin asupra sănătății

Uleiul de ricin poate fi considerat o adevărată comoară pentru frumusețe, ce își are originile în Africa și India. Totuși, proprietățile sale antiinflamatoare, antibacteriene, dar nu numai, l-au făcut să fie utilizat în tratatrea diferitelor afecțiuni, dar și pentru înfrumusețare. Folosit inițial în Antichitate pentru aprinderea lămpilor, uleiul de ricin a devenit ulterior balsam sau unguent, utilizat în Evul Mediu drept remediu pentru problemele pielii.

De altfel, beneficiile cosmetice ale uleiului de ricin sunt nenumărate. Acest ingredient are efecte miraculoase în privința inflamației de la nivelul pielii, precum cele cauzate de arsurile solare, conform doc.ro. De asemenea, acneea poate fi tratată cu ajutorul uleiului de ricin. Deși, în mod normal, uleiurile trebuie evitate pentru că blochează porii, acidul ricinoleic din uleiul de ricin elimină bacteriile care favorizează apariția coșurilor. Totodată, pielea deshidratată, vergeturile, infecțiile scalpului sau regenerarea părului își pot găsi rezolvarea prin utilizarea tratamentelor pe bază de ulei de ricin.

Pe de altă parte, uleiul de ricin cu bicarbonatul de sodiu poate avea efecte miraculoase asupra mai multor probleme de sănătate. Astfel, această combinație poate ajuta la îndepărtarea negilor în doar 30 de zile. Inclusiv depozitele de calciu de pe talpă pot fi combătute prin masajul regulat cu acest amestec. De asemenea, cancerul de piele ar putea fi tratat cu ajutorul unei combinații de ulei de ricin cu bicarbonatul de sodiu.

Uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu, beneficii uluitoare pentru sănătate și frumusețe foto - Pexels
Uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu, beneficii uluitoare pentru sănătate și frumusețe
foto – Pexels

Ce beneficii aduce amestecul de ulei de ricin cu bicarbonatul de sodiu

Dincolo de efectele benefice pe care le au cele două ingrediente folosite separat, uleiul de ricin cu bicarbonatul de sodiu pot trata numeroase afecțiuni datorită combinației de nutrienți și substanțe utile pentru sănătate. Astfel, acest amestec poate să prevină sforăitul și accidentarea încheieturilor, dar să reducă și afecțiunile de auz. Inclusiv hepatita sau ciuperca unghiilor pot să își găsească tratamentul într-o astfel de combinație.

De asemenea, uleiul de ricin cu bicarbonatul de sodiu te scapă de durerea și mâncărimea cauzate de înțepăturile diferitelor insecte. Pe de altă parte, acestea acționează la nivelul pielii tratând alergiile. Rănile, tăieturile și vânătăile se vor vindeca mai repede datorită acestei combinații de ingrediente, fiind însă utilă și pentru albirea și îndepărtarea petelor pigmentare. Totodată, creșterea părului este accelerată dacă amestecul este aplicat cu 20 de minute înainte de fiecare șamponare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...