Ce se întâmplă cu viitorul sezon în handbalul feminin. Cupa României și sistemul de desfășurare

Horia Stoian, Diana Timișoreanu 25.05.2021, 13:51
Ce se întâmplă cu viitorul sezon în handbalul feminin. Cupa României și sistemul de desfășurare

Fără doar și poate, echipele de handbal din țara noastră au cunoscut un sezon cu adevărat complicat, totul din cauza pandemiei de coronavirus.

Concret, din cauza restricțiilor pe care autoritățile le-au impus, așa cum s-a întâmplat și în alte sporturi, programul competițiilor a avut de suferit.

Vorbind strict despre sectorul feminin, Liga Florilor a fost în final dusă la bun sfârșit, rămânând doar 3 etape în perioada 30 mai – 3 iunie.

Cu toate acestea, în cazul Cupei României situația este cu totul alta. Luând în considerare faptul că echipele trebuie duse la EHF pentru cupele europene, din păcate, pentru această competiție nu a mai fost loc.

Totuși, Federația Română de Handbal a făcut recent un anunț potrivit căruia, pentru sezonul 2020-2021 nu s-a renunțat la organizarea Cupei României.

Când se desfășoară competiția

handbal feminin

Urmare a soluțiilor căutate de către oficiali, aceștia au concluzionat faptul că întrecerea de față se poate organiza sub formă de turneu, la sfârșitul lunii august. Astfel, aceasta va reprezenta un preamblul al sezonului competițional 2021-2022.

În acest sens, Federația propune ca turneul să cuprindă 16 echipe la start. Mai exact, 14 care vor fi incluse în sezonul următor al Ligii Florilor și încă două echipe din Divizia A.

În primă fază formațiile invitate vor fi cele care retrogradează în sezonul actual, respectiv U Cluj, CSM Galați și Activ Ploiești, iar ordinea invitațiilor va fi dată de clasamentul final.

Organizarea turneului de handbal

Desfășurarea Cupei României se va realiza fără a se contabiliza minutele necesare regulilor U21 și U23, iar sistemul aferent competiției va fi unul eliminatoriu, care va cuprinde optimi, sferturi de optimi, semifinale și finale.

În ceea ce privește tragerea la sorți pentru turul 1, aceasta va avea loc în luna iunie, după barajul de promovare, iar toate echipele vor intra în aceiași urnă.

În mod normal Cupa României ar trebui să înceapă în data de 24 august, care va reprezenta astfel data oficială de debut pentru noul sezon.

Astfel, conform calendarului, primele două tururi vor avea loc în 24-25 august, iar turneul Final Four în perioada 28-29 august. Câștigătoarea Cupei României va intra de altfel și în posesoa Supercupei 2021.

Debutul sezonului de handbal feminin se va realiza la nici 3 săptămâni distanță după terminarea Jocurilor Olimpice, la mijloc fiind totodată și un Campionat Mondial care se va desfășura în Spania.

Urmăriți Impact.ro și pe