Ce se întâmplă cu valoarea tichetelor de masă. Decizia Ministerului Muncii care-i va supăra iar pe români

Stefan Daniel 18.08.2019, 18:00
Ce se întâmplă cu valoarea tichetelor de masă. Decizia Ministerului Muncii care-i va supăra iar pe români

Ministerul muncii se „joacă” iar cu valoarea tichetelor de masă, într-un mod care-i va enerva iar pe mulți români. Aceste bonuri sunt un bun adaos salariilor și așa destul de mici pe care le au mulți români. În mod normal, un tichet ar trebui să aibe vloarea unei mese pe zi, o masă destul de anemică, pentru că nu prea te saturi din 15 lei. Sau te saturi, dar mâncarea care se găsește la 15 lei în România, consumată zilnic, ani de zile, s-ar putea să-și spună cuvântul în cele din urmă.

Guvernul îngheață iar valoarea tichetelor de masă

Ce se întâmplă cu valoarea tichetelor de masă. Decizia Ministerului Muncii care-i va supăra iar pe români

Guvernul vrea să înghețe iar valoarea tichetelor de masă, dar tot e bine, decât să scadă și mai mult decât este deja. În prezent, aloarea nominală maximă a unui tichet de masă este de 15,18 lei, ea fiind stabilită prin articolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Ministrul Muncii vrea ca această valoare să rămână valabilă până în martie 2020.

„Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei. Valoarea nominală se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 şi martie 2020”, arată propunerea Ministerului Muncii.

Când s-a majorat, ultima dată, valoarea tichetelor de masă

Valoarea unui tichet de masă a fost majorată, ultima dată, în luna mai 2018. S-a făcut o „colosală” majorare de la 15,09 lei la 15,18 lei. Util, nu? Tu câte lucruri ți-ai putut cumpăra de 9 bani? Cât de proastă era cafeaua de la automat de acești bani? De fapt, stai, e mai mult de-un leu chiar și aceea.

Ministerul Muncii a mai îngheţat o dată tichetele de masă la această valoare, în noiembrie 2018. Valoarea nominală maximă a tichetelor de masă se indexează, semestrial, cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Dar partea cea mai tristă în această chestiune e că mulți români nici nu primesc angajatorii lor bonuri de 15 lei. Dacă primești unul de 9 lei, e bine. Alții nici pe-acelea nu le primesc.

Urmăriți Impact.ro și pe