EXCLUSIV

Ce se întâmplă cu vacanţele turiştilor din România care au ales Egiptul, după ce o româncă de 40 de ani și-a găsit sfârșitul în fălcile unui rechin EXCLUSIV

Alexandru Catalan 06.07.2022, 19:53
Ce se întâmplă cu vacanţele turiştilor din România care au ales Egiptul, după ce o româncă de 40 de ani și-a găsit sfârșitul în fălcile unui rechin EXCLUSIV

Incidentul în urma căruia o româncă de 40 de ani, Roxana D, și-a pierdut viața în Egipt, după ce ar fi fost atacată de un rechin, nu va produce efecte asupra agendei românilor care au ales plajele din acest colț de lume pentru a se distra în această vară. Cel puțin așa susține Traian Bădulescu, cunoscut consultant în turism, care a vorbit în exclusivitate pentru impact.ro despre dinamica vacanțelor în această zonă.

Cum vor fi afectate vacanțe în Egipt de moartea româncei de 40 de ani

Traian Bădulescu spune că există un șoc la nivel emoțional, ale cărui efecte îi vor determina pe turiștii ce vor ajunge în săptămânile următoare în zonă să fie mult mai precauți decât de obicei.

„Există și va mai exista o perioadă o influență emoțională consistentă, legat de acest teribil incident. Dar nu există informații că românii vor renunța la excursiile programate în acea zonă. În fapt, nicio mare agenție de la noi nu a lăsat să transpire asemenea informații, semn că românii își vor respecta agendele. Mai trebuie spus și că cel mai probabil, atenția celor care vor ajunge pe plajele din Egipt va fi de două ori mai mare, ca de obicei!”, a declarat Traian Bădulescu pentru impact.ro.

El mai spune că marea majoritate a turiștilor care ajung la hotelurile de patru și cinci stele din Egipt preferă piscinele interioare și nu se aventurează să facă plajă la malul mării.

„Cel mai probabil, asta va fi principala măsură de siguranță pe care și-o vor lua românii care vor ajunge acolo, vor face băi de soare în jurul piscinei hotelului. Dar chiar și pentru cei mai curajoși, accesul la plajă va fi clar controlat de către organizatori, în condițiile în care ei știu că subiectul este extrem de delicat și că acesta nu trebuie scăpat de sub control”, indică același consultant în turism.

Ce se intampla cu vacantele turistilor din Romania care au ales Egiptul, dupa ce o romanca de 40 de ani si-a gasit sfarsitul in falcile unui rechin
Traian Bădulescu e de părere că situația din Egipt se va schimba destul de repede

Ce măsuri de siguranță ar putea lua hotelierii

Pe de altă parte, Traian Bădulescu spune și că hotelurile își vor lua măsuri suplimentare de siguranță și că în termen foarte scurt vor angaja echipe de securitate, dotate cu aparatură modernă, care permite identificarea apariției rechinilor la un kilometru sau doi de plajă, alarma fiind dată imediat, în asemenea cazuri.

„Nu m-ar mira ca asemenea dispozitive să fi și ajuns deja în zonă, fiindcă hotelierii din Egipt știu că într-un asemenea business siguranța clientului are un rol hotărâtor asupra bunului mers al afacerii tale. Ca atare, mă aștept ca ședințele lor de scufundări în Marea Roșie sau mai știu ce sporturi nautice promovează, să fie reluate în scurt timp, dar în condiții sporite de siguranță!”, a precizat același Traian Bădulescu.

În ceea ce privește haosul creat pe toate marile aeroporturi ale lumii în această vară, Traian Bădulescu avertizează că ceea ce vedem se referă în primul rând la oamenii care au ales să zboare cu curse low-cost.

„Nu există harababură la cursele charter sau cele ale companiilor de linie. Chiar dacă aeroporturile și-au redus personalul, fiind imitate de mai toate companiile de zbor, mai ales după cele întâmplate în cei doi ani de pandemie, nebunia rămâne prezentă la nivelul zborurilor low-cost.

Nu înseamnă că recomandăm cuiva evitarea unor asemenea zboruri, ci doar constatăm că atunci când plătești mai puțin și pretențiile pot scădea foarte mult, uneori cu efecte pe care nu le poate nimeni anticipa. Fiindcă grevele spontane nu pot fi controlate, caz în care vacanțele multora pot fi date peste cap!”, conchide același Traian Bădulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe