Ce se întâmplă cu tezele din programa anului şcolar 2020-2021. Monica Anisie a făcut anunțul

Stan Filon / 25.10.2020, 15:29
Ce se întâmplă cu tezele din programa anului şcolar 2020-2021. Monica Anisie a făcut anunțul

Elevii au primit vești bune, în plină pandemie! Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre tezele din anul școlar 2020-2021! Se pare că programa școlară este pe cale să sufere o nouă modificare, astfel încât să se renunțe la susținerea tezelor.

Ministerul Educației ar putea renunța la teze în anul școlar 2020-2021

Monica Anisie a declarat, vineri, în cadrul unei emisiuni TV, că în perioada următoare se vor lua mai multe măsuri în funcţie de situaţia epidemiologică din țară. Premierul Ludovic Orban a declarat că din ce în ce mai multe localități sunt aproape de pragul de 3 îmbolnăviri cu coronavirus la mia de locuitori, așa că școlile se pare că vor fi închise rând pe rând, iar elevii vor învăța de-acasă, în mediul online.

”Am definitivat planul de măsuri cu privire la predarea online, care are în vedere și modalitatea în care fiecare unitate de învățământ a distribuit tabletele transmise de MEC. Am stabilit cu inspectorii școlari ca după ce se încheie Comitetul pentru Situații de Urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București”, anunța ministrul Anisie când Capitala a intrat în planul roșu.

Ministerul Educatiei ar putea renunta la teze in anul scolar 2020-2021
Ministerul Educatiei ar putea renunta la teze in anul scolar 2020-2021

Tot mai multe școli intră în planul roșu

În aceste condiții, se pare că tezele vor fi eliminate din acest an școlar, deorece nu există posibilitatea susșinerii acestora de către elevii aflați acasă. Masura a mai fost aplicată şi în primul val de pandemie din primăvară când nu a existat posibilitatea de susţinere a examanelor.

Pe de altă parte, se vor scurta orele pentru elevi astfel încât aceştia să petreacă mai puţin timp în faţa calculatoarelor. Se va renunţa și la anumite capitole din diverse materii şi se discută de asemenea despre predarea multidisciplinară.

Mai exact, profesorii de limba şi literatura română dar şi cei de limba engleză ar putea preda în tandem, astfel încât elevii să stea cât mai puţin în faţa calculatoarelor, a mai spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ministurul Educației caută o soluție acum pentru susținerea cumva a olimpiadelor tot în mediul online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI