Ce se întâmplă cu taxele de la 1 ianuarie. E anunţul momentului pentru români

Nicu Stan 30.11.2021, 16:00
Ce se întâmplă cu taxele de la 1 ianuarie. E anunţul momentului pentru români

S-a aflat ce se întâmplă cu taxele de la 1 ianuarie 2022, astfel că este anunţul momentului pentru români. Adrian Câciu, proaspătul ministru de Finanţe, a informat, astăzi, că pregăteşte un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia. Mai multe amănunte despre cum vor fi locați banii de la buget, în rândurile de mai jos.

Anunțul așteptat de toți românii. Ministrul de Finanțe a anunțat ce se întâmplă cu taxele în 2022

S-a aflat ce va urma cu taxele începând cu 1 ianuarie 2022. Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a anunțat că taxele nu vor crește anul viitor și, în plus, nici nu vor fi inventate alte taxe.

De asemenea, ministrul de Finanțe susține că bugetul pentru 2022 va fi făcut în așa fel încât economia să fie stimulată, iar banii vor fi împărțiți corect, spre binele românului de rând.

Adrian Caciu spune ca taxele raman la fel si in 2022
Adrian Caciu spune ca taxele raman la fel si in 2022

Banul public va fi bine chibzuit

”Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții. Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare. Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici”, a scris Adrian Câciu, ministrul de Finanţe, pe pagina personală de Facebook.

Se vor asigura bani pentru toate

În plus, ministrul de Finanțe a spus că bugetul pe anul viitor va fi alocat astfel încât să se asigure banii pentru plata pensiilor, salariilor, precum și a drepturilor siciale.

”Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!

Nu se umblă la taxe și nici nu se adaugă altele noi

În paralel, am început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.

Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare, vom ține sub control deficitul bugetar”, a mai scris Adian Câciu pe rețeaua de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe